Özdilek

Sağlık

Oruçluyken Diş Ağrısı Çekmeyin

Fatih Hospitadent Başhekimi Dt. Ayça Tenli Kurt, yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte gerekli ağız ve diş kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

4 Haziran 2015 Saat: 17:23
Oruçluyken Diş Ağrısı Çekmeyin
Oruçluyken Diş Ağrısı Çekmeyin

Uzmanlar uyarıyor; Birçok kişi için kabusa dönüşen diş ağrısı, oruçluyken daha da dayanılmaz hale gelebilir. Bu nedenle vakit varken diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmeyin...

Sindirimin ağızda başladığını ve ağız ve diş sağlığımızın tüm sindirim sistemimiz için çok önemli olduğunu hatırlatan Fatih Hospitadent Başhekimi Dt. Ayça Tenli Kurt, düzenli diş hekimi kontrolünün önemini de şu şekilde açıkladı:

Diş hekimi ziyaretleri süt dişlerinin çıkmasıyla başlamalıdır. Çünkü dişler ağız içinde belirdikten sonra beslenmenin de etkisiyle her daim çürüme riski teşkil ederler. Süt dişleri doğru zamana kadar ağız içinde kalmalıdır. Çünkü erken kaybedilen süt dişleri veya zamanında çekilmeyen süt dişleri sürekli dişlerin ağız içinde konumunu almasında çok önemli yere sahiptirler. Süt dişlerinin sürekli dişlerin rehberi olduğu unutulmamalıdır. 6 yaşında gelen ilk sürekli dişlerle başlayarak tüm sürekli azı dişlerine koruyucu hekimlik adı altında fissür örtücü ve tüm dişlere flor uygulamalarıyapılmalıdır. Fissür örtücü dişin çürümeye meyilli derin oluklarını dolgu malzemesi ile kaplama işlemidir. Flor ise dişin mine tabakasına yerleşerek dişin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlar. Devam eden süreçte altı ayda bir diş hekimi kontrolü gereklidir.

Sağlıksız dişlerde dişin derin oluklarındaki renkleşmeler dişlerin zayıf alanlarıdır. Bakım eksikliği olmasıyla bu bölgelerden çürümeler gelişebilir. Yine diş yüzeylerinde oluşan tartarlar diş eti hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Diş eti hastalıkları uzun vadede diş eti çekilmesi, hassasiyet ve hatta diş kayıplarına neden olabilir. Ancak düzenli yapılan kontroller sayesinde bu ihtimaller önlenmiş olur. Çürüme, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu oluşmadan önlenmiş olur.

Yine düzenli check-up sayesinde oluşan çürüklerinde erken müdahalesi önemlidir. Küçük bir dolguyla dişin ömrünü uzatmak mümkündür. Çünkü diş ağrısı gelişip, ertelendikçe kök ucunda enfeksiyona neden olur. Bu noktada dolgu için geç kalınmış dişe gereken tedavi kanal tedavisi olmuştur. Hatta bazen buna rağmen geciktirilip kök ucu enfeksiyonunun büyümesi nedeniyle kurtarılamayıp dişin çekilmesi söz konusu olabilir. Yaklaşan Ramazan ayında bu tür sorunlara maruz kalmak istemeyen kişilerin mutlaka diş hekimine kontrol olması gerekmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat