Özdilek

Ekonomi

Çelikord’da üretim duracak

Köseköy’de üretim yapan ve 650 işçinin çalıştığı Çelikord fabrikasında üretim cumartesi günü duracak. 19 Ağustos’a kadar bakıma alınacak olan fabrika daha sonra üretime yeniden başlayacak.

24 Temmuz 2014 Saat: 17:38
Çelikord’da üretim duracak
Çelikord’da üretim duracak

Çelikord, cumartesi günü faaliyetlerini durduracak. Global krizden etkilenen Avrupa’da, otomobil pazarında yaşanan daralma nedeniyle ortaya çıkan üretim fazlası ürünleri eritmek için fabrika yönetimi, cumartesiden itibaren 20 gün süreyle duruşa geçilmesi kararı aldı. Bu süre içinde fabrikada genel bakım ve temizlik yapılacak. 350’si kadrolu toplam 650 çalışan ise ücretsiz izine çıkartılacak.

 

KISA SÜRE ÖNCE SATILMIŞTI
Bilindiği gibi Pirelli fabrikasının İtalyan sahibi, enerji sektörüne yatırım yapacağı gerekçesiyle Türkiye, Brezilya, Almanya, İtalya ve Romanya’da kurulu Çelikord’un fabrikalarını kısa bir süre önce satmıştı. Çelikord’a ait fabrikaları Kartepe’de KORDSA alanı içinde kurulu fabrikası bulunan Belçikalı Bekaert firması almıştı. 650 işçinin çalıştığı fabrikada satış sonrası tedirgin olan işçiler bir süre sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması nedeniyle rahatlamıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat