Özdilek

Ekonomi

Millete soğan-ekmek, vekiline bal-kaymakak

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker ile Türk Büro-Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan, ortak bir açıklama yaparak, 2015 yılında memura verilecek zam ile milletvekillerine yapılan zam arasındaki uçuruma dikkat çekip; eleştiri getirdiler

26 Ekim 2014 Saat: 14:32
Millete soğan-ekmek, vekiline bal-kaymakak
Millete soğan-ekmek, vekiline bal-kaymakak

Görsellerle desteklenen basın açıklamasında memura soğan-ekmek; milletvekiline ise bal-kaymak türü maaş artışının öngörüldüğüne vurgu yaptılar.

Çeker ve Oypan, hükümetin teraziyi şaşırdığını belirterek, “Önce hükümet, hakim ve savcılara 1155 TL zammı öngörülen düzenlemeyi TBMM’ye sundu. Ardından akademik personele unvanlarına göre 725 TL ve 834 TL zam kararı aldı ve tasarıyı TBMM’ye sundu. Bu yıl 14 bin lira olan maaşlarının gelecek yıl 15 bin liraya yükselmesini bütçeye koymuşlardır. Vekile bal-kaymak, memura ise soğan-ekmek düşüyor” şeklinde konuştular.

Memura yapılan zamla memurun yüzünün gülmeyeceğini söyleyen Ömer Çeker “Bu zamlarla kamuda bir kısım memura ballı kaymak verildiği apaçık ortadadır. Bir kısım memura böylesine bir ikramda bulunulurken, bir kısım memura yine yavan ekmeğin ve soğanın verilmesi kabul edilemez. 2014’te zarar eden, 2015’te de yüzde 3+3’e mahkûm edilen memurun yüzü bu gidişle gülmeyecektir. Biz Türk Sağlık-Sen ve Türk Büro Sen olarak bu adaletsizliğe tepki göstermeye ve memurun sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. Memurlarımız da kimin ne iş yaptığını iyi not etsinler. Bu zulmü ve zalime rıza göstermesinler” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat