Özdilek

Güncel

Karamürsel’de Tarihi Belediye Binası Açıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Temmuz 1933 yılında ziyaret ettiği tarihi belediye binası, Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının ardından müze olarak açıldı.

30 Ağustos 2015 Saat: 20:40
Karamürsel’de Tarihi Belediye Binası Açıldı
Karamürsel’de Tarihi Belediye Binası Açıldı

 

             30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıldönümü tüm yurtta oldu gibi Karamürsel’de de kutlandı.

 

             İlk tören Atatürk Anıtında Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Başçavuş Yavuz Akbabaöz tarafından yapıldı.

          Atatürk Anıtı önünde ki çelenk programının ardından Kaymakamlık makamında Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tebrikleri kabul etti.

 

Kutlama programına Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, siyasi parti temsilcileri, daire ve okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Tarihi Belediye Binası Müze Olarak Açıldı

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Temmuz 1933 yılında ziyaret ettiği tarihi belediye binası, Karamürsel Belediye Başkanlığı tarafından tarihine uygun şekilde restore edilerek müze olarak açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarihi belediye binasında açılacak olan müzenin Zafer Bayramı ile aynı güne denk gelmesinin günün anlamına değer kattığını belirterek, “Tarihte olduğu gibi bugünde bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyetini parçalamak, yok etmek isteyenler düşmanlar var. PKK denilen ermeni tohumu, dinsiz, ahlaksız, ateistler ve onların destekçileri bugünde Türkiye Cumhuriyetini yok etmek istiyorlar.  Onlar yalnız değil, Türkiye’yi yok etmek üzere yemin etmiş, ulusal güçlerle işbirliği yapan, basında, siyasette, her türlü yerde ulusu yok etmek ve parçalamak üzere mücadele ediyorlar. Ama bu millet bu toprakları kolay kazanmadı, kolay kazanmadığı gibi de kolay vermeyecek. Acı olan tarafı bu, biz savaş meydanlarında çok güzel savaşırız. Baş komutanın “sizi savaşmayı değil, ölmenizi emrediyorum” dediğinde bile bir dakika tereddüt etmeden düşmanın kurşununa siper eden zihniyetten, bugün Baş Komutanına laf uzatabilecek bir konuma geldiysek bunun sorumluları araştırılmalı, bulunmalı ve yok edilmelidir.

Sevgili Karamürselliler bugün 30 Ağustos Zafer Bayramında Karamürsel’imizin bu güzel mekanında sizlerle beraber olmamızın asıl sebebi, Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında Karamürsel’imizin göstermiş olduğu başarıdan sonra bizi ziyaret ederek onurlandırdığı bu güzel mekanın 99 depreminden sonra geçirdiği hasarın ortadan kaldırılması ile restore edilmesi ile  Milli Mücadele Atatürk Bölümü olarak hizmete açılmasıdır. Karamürsel Milli Mücadele yıllarında üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiş, özellikle İstanbul’dan Anadolu’ya aktarılan silah mühimmat sevkiyatında önemli rol oynamış, bugün bulunduğumuz yerde ki iskeleden Anadolu’ya binlerce cephane sevk edilmiştir. Kahraman bir ecdada sahip olmanın gurunu bizler bugün yaşıyoruz ve onlara layık olabilmek için onların adına bu mekanı restore ettik.

Tarihi olmayan milletler hiçbir zaman yaşayamazlar, bizler tarihimize sahip çıkmak adına buradayız. Biz Karamürsel’in tarihini yeniden yaşatacağız. Tarihi restorasyondan haberi olmayanlar, restorasyonun nasıl bir ince iş olduğunu bilmeyenler bizleri eleştirebilirler. Biz Karamürsel’in tarihine, Karamürsel’in insanına sahip çıkmak için bir söz verdik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Burada bana destek olan başta belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, İmar ve Fen İşleri, Kültür Müdürlüğünde çalışan personelime çok teşekkür ediyorum.

Biraz sonra açtığımızda göreceksiniz ki Atatürk’e ithafken düzenlenmiş bir salonumuz, üst katta eski Karamürsel’imizin ve belediye binamızın görselleriyle hazırlanmış bir salon bulunuyor.

Milli Eğitim Müdürlüğümüzden özellikle rica ediyorum, öğrencilerimizi tarih derslerinde buraya getirerek eğitimlerinin bir fiil burada verilmesi Karamürsel tarihinin anlatılmasını, çocuklarımıza hissettirilmesini istiyorum.

Bu binanın aslında bir özelliği daha var. Benim için çok büyük öneme sahip olan, Peygamber sporu olarak adlandırdığımız, gerçekten şiarıyla, kendi enstrümanlarıyla, tarihe mal olmuş, tarihi değerlerimizden biri olan yağlı güreşlerde Karamürsel’imizin öz evlatları olarak bizi temsil etmiş, Karamürselli olmanın kuvvetini tüm Türkiye’ye tanıtmış pehlivanlarımıza ithafen düzenlemiş olduğumuz bir salonumuz var. Bu salon benim için çok önemli, çünkü spor dediğimiz aslında ahlaktır, zeka ve güçtür. Yağlı güreş bizim tarih bağlantımız, geçmişimize olan özlemimiz, geleceğe olan güvenimizdir. Bugün Türkiye’de hiçbir ilçe yoktur ki üç tane altınkemere sahip yağlı güreşçisine sahip.

İlk önce Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge ile başlayan, hemen ardından Aydın Demir ile taçlandırılan, onun çırağı Kadir Ustamız ve ardından Ahmet Taşçı ile zirve yapan bu oluşum Karamürsel’in gururudur, hiç kimse unutmasın ki bu gurur ebediyen yaşayacaktır.

Bugün kendini bilmez, kendini gazeteci zanneden facebook şövalyeleriyle bazı ufak tefek lafları bizlerde duyuyoruz. Bilgisayar ortamında cengaverlik yapan, işi menfaat aşamasına çeviren insanların laflarıyla karşılaşabiliyoruz. Ama bu bizi asla yıldırmaz, biz başta büyüklerimizden aldığımız terbiye, onların bize gösterdiği yol ve gençlerimize güvenimizle beraber Karamürsel’de yağlı güreşe her zaman destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz.

Biz Karamürselliyiz, Karamürsel kültürünü tarihini yaşatmak istiyoruz. Bu kültür ve tarihi yaşatırken siyasi düşüncelerden arınmış, hiçbir şekilde siyasete karışmadan bu ilçenin nasıl gelişebileceğini düşünerek hareket etmek durumundayız. Siyasi farklılıklar olabilir ama işin güzel tarafı o siyasi ayrımları yerinde bırakmaktır. Ama Allah nasip etti 3.dönemdir Karamürsel’de belediye başkanlığı yapıyorum. Ufak tefek köşe yazıları, atılan iftiralarla da dönecek yolumuz yok. Ben ufak bir vesile ile burada toplandığımız için çok mutluyum. Ben sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum, bu müze hepimizin bu emaneti bizler yine milletin hizmetine sunmaktan yine büyük mutluluk duyurum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaymakam Ahmet Narinoğlu ve beraberindekilere müze hakkında bilgi verdi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat