Özdilek

Siyaset

Akar boş durmuyor...

Zorunlu trafik poliçelerinde 1 Haziran’dan sonra yürürlüğe giren yeni düzenleme ile yüzde 300’leri bulan zamları CHP Milletvekili Haydar Akar, Meclis gündemine taşıdı.

14 Aralık 2015 Saat: 19:39
Akar boş durmuyor...
Akar boş durmuyor...

Zorunlu trafik poliçelerinde 1 Haziran’dan sonra yürürlüğe giren yeni düzenleme etkilerini göstermeye başladı. Sürücülerin ödediği yıllık primler resmen uçuşa geçti. Yüzde 300’leri bulan zamları CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis gündemine taşıdı.
 
ŞOK YAŞIYOR


Trafik sigortalarında 1 Haziran’da başlayan yeni dönem, primlerin tavan yapmasına neden oldu. Düzenlemeden sonra zorunlu trafik sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. Yani 2013’de 100 liraya sigorta yaptıran vatandaş 2015’e gelindiğinde bin liraya ulaşan ücretlerle karşılaşıyor. Yaklaşık 19 milyon 500 bin aracın bulunduğu ülkemizde sigorta primlerinde fahiş artış sonrası sürücüler adeta şok yaşıyor.
 
ÖNERGE VERDİ


Konu ile ilgili Meclise soru önergesi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 2015 yılında yapılan 8 zammın nedenleri sorarak, “Türkiye dışında başka bir ülkede bu zamlar yapılmakta mıdır” diye sordu. Akar Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile vermiş olduğu önergede, geçtiğimiz yıl 250-300 TL ödeme yapan vatandaşların bu yıl 700- 800 TL ödeme durumunda kaldığını belirterek, “Vatandaşların tepkisine ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya ilişkin yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat