Özdilek

Güncel

Birleşik Metal İş’in başarısı

Atılan 7 işçi, Marmara Galvaniz’e geri alındı.

5 Şubat 2016 Saat: 15:55
Birleşik Metal İş’in başarısı
Birleşik Metal İş’in başarısı

İzmit ve Dilovası’da iki ayrı fabrikada üretim yapan Marmara Siegener Galvaniz’den atılan 7 işçi fabrikada örgütlenen Birleşik Metal Sendikası’nın çabaları ile tekrar işe alındı. 
İzmit ve Dilovası’da iki ayrı fabrikada üretim yapan Marmara Siegener Galvaniz DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın fabrikada örgütlenme çalışmalarına başlamasının ardından geçtiğimiz gün 7 işçiyi işten atmıştı. Birleşik Metal İş Sendikası bu gelişmenin ardından 7 kişinin işten atıldığı fabrikanın İzmit yerleşkesinin önünde Birleşik Metal-İş eylem yaptı.

ŞİRKETİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ
Marmara Siegener Galvaniz’de örgütlenmeye başlayan Birleşik Metal İş Sendikası 1 Şubat tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çoğunluk tespiti için başvurmuştu. Atılan işçilerin işe geri alınmasını isteyen Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik fabrika önünde yaptığı konuşmada, “Marmara Siegener Galvaniz’de çalışan işçiler daha önce 2011 yılında da bir örgütlenmeye çalışmışlardı. Ancak işverenin baskısı üzerine sendikamızdan istifa etmeye zorlanmıştı. Bu kez daha kararlı olan işçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, adaletli bir ücret düzeninin oluşturulması ve kendilerini ilgilendiren konularda söz söyleme hakkına kavuşmak için sendikalaştılar. Çok şey istemiyoruz. Sendikalı çalışmamıza müsaade edildiği sürece ve toplu sözleşme hakkımızı tanıdığınız sürece bu şirket daha verimli işler yapacaktır. İşveren talebimize rıza gösterirse, sendikamızla bir diyalog sürecinin başlatırsa bu şirketi daha çok geliştirmeye ve daha çok büyütmeye çalışacağız” dedi. 
FABRİKA TAPUSU İSTEMİYORUZ
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ise, “Yiğit kardeşlerim bir kararlılık ortaya koydular. Kendilerini kutluyorum. İşverenle yine karşı karşıyayız. Bizim amacımız bir olumsuzluk çıksın asla değil. İş yeri anahtarını tapusunu değil sadece insan onuruna yakışır çalışmak istiyoruz. Sürecin uzatılmadan insanların haklı talepleri dikkate alınarak masaya oturularak bir an önce Toplu İş Sözleşme süreci hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. Fabrika önünde yapılan eylemin ardından işveren temsilcileriyle görüşen olan sendika yöneticileri atılan 7 işçinin tekrar geri alınmasını sağladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat