Özdilek

Ekonomi

Türk Metal’in talepleri açıklandı

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yıldız, Türkiye genelinde 120 bin, ilimizde ise 18 bin metal işçisinin ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin (TİS) detaylarını açıkladı.

24 Temmuz 2014 Saat: 17:34
Türk Metal’in talepleri açıklandı
Türk Metal’in talepleri açıklandı

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yıldız, iş yeri ve bölge temsilcileri ile şube binasında gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, basın mensuplarına Türkiye genelinde 120 bin, ilimizde ise 18 bin metal işçisinin ilgilendiren ve 2014-2016 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşmesinden bahsetti. Yıldız metal işçilerine, “Sendikadan gelen sese kulak versinler, bu süreci birlikte yöneteceğiz” mesajını verdi.

 

2 YILLIK DÖNEM
2014-2016 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşmesinin 21-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen başkanlar kurulu ile sonuçlandırıldığını açıklayan Yıldız, “Başkanlar kurulumuz çalışmaları sonucunda ortaya çıkan taslak 2 yıllık dönemi kapsayacak. Toplu iş sözleşmesinin ücret artışında birinci altı ay için yüzde 14, ikinci altı ay için artı enflasyon, üçüncü altı ayı için enflasyon artı 2 puan, dördüncü altı ayı için ise artı enflasyon artışını içermektedir” dedi.

 

TALEPLER İSTENDİ
Metal sendikasının toplu iş sözleşmede istenen taleplerine değinen Yıldız, “Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak 1 adet tam Ata lirası, yasadaki ihbar sürelerine iki haftalık artış. İşçi sağlığı ve güvenliği noktasında üyelerimizi daha dikkatli davranmaya teşvik ve motive etmek amacı ile iş kazası geçirilmeyen her 100 gün için 100 bin, 200 gün için 150 bin, 360 gün için 200 bin, devamındaki her 100 gün için 50 bin TL net ilave edilecek tutarlar talep edilmiştir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat