Özdilek

Kültür/Sanat

Sertdemir, Hayatının sergisini Sergiliyor

Küçük yaşta evlendirilen ve hayallerine kavuşamayan ressam Selvi Sertdemir’in bir yıl boyunca çalışıp hazırladığı “Selvi Sertdemir’de çocuk gelindi” isimli resim sergisi, sanat yolculuğuna çıkıyor.

20 Mayıs 2016 Saat: 00:52
Sertdemir, Hayatının sergisini Sergiliyor
Sertdemir, Hayatının sergisini Sergiliyor

Selvi Sertdemir’de Çocuk Gelindi…Resim Sergisi Marmaris Yolcusu!!!

 

Küçük yaşta evlendirilen ve hayallerine kavuşamayan ressam Selvi Sertdemir’in bir yıl boyunca çalışıp hazırladığı “Selvi Sertdemir’de çocuk gelindi” isimli resim sergisi, yolculuğuna 31 Mayıs 2016 Salı akşamı, saat: 18:30da Marmaris Kültür Evi’nde açılacak sergisiyle devam ediyor.

 

Serginin ilki Şubat ayında Kıbrıs’ta gerçekleşti. Daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, günün anlamına uygun Mağusa’da gerçekleşti. Üçüncü sergisi İstanbul’da gerçekleşti ve şimdi de Marmaris’te açılacak. 

 

Selvi Sertdemir’in kendi yaşantısından esinlenerek Türkiye, İsviçre ve Danimarka’nın 42 farklı bölgesinden, serbest çalışan ressamlar ile birlikte Marmaris’te açacağı resim sergisinin açılışını Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Art Projesi sahibi Ressam Selvi Sertdemir yapacak. ‘’Selvi Sertdemir’de çocuk gelindi’’ projesinin Marmaris temsilcisi Oray Erdağ’dan yapılan açıklamaya göre sergi 3 gün boyunca açık olacak. Sergide 60’a yakın resim sergilenecek. 

 

Sergide yer alacak eserlerle ilgili ressam Selvi Sertdemir, “Resmin ana teması kız çocuklarının elinden alınan hayatlarıdır. Portredeki gözlerin, isyanı, haykırışı ve öfkesi ebeveynlere olduğu kadar topluma da mesaj vermektedir. Onun berdel yapılması veya değişik vesilesiyle özgürlüğü elinden alınması aydınlık geleceğine hayaller kurarken bir anda güneşinin sönmesi hayatının kararmasına vesile olmaktadır.” ifadelerini kullanarak yaşadıklarını yansıtan bir resim sergisi olduğunu da vurguladı.

 

13 Yaşında Gelin ve 15 Yaşında Anne oldu...

 

1963 Konya doğumlu olan Ressam Selvi Sertdemir, 13 yaşında evlendirildi. 15 yaşında anne oldu ve halen SOS Çocuk Köyü’nde annelik yapıyor. 15 yıllık eğitimden sonra ressam ünvanını aldı. 2015 yılında “Yılın ressamı” seçildi ve 5 ayrı dalda ödüle layik görüldü. Esas mesleği olan Eğitici Annelik’te de üç kez “Yılın Annesi” ödülünü aldı. İzmir’deki Kaya Net Grubu’nun yapmış olduğu yılın en iyileri ödül töreninde “En İyi Proje” olarak Selvi Sertdemir’de çocuk gelindi projesi seçildi. 

Sosyal Sorumluluk Sanat Projesi olarak hazırladığı resim sergisinde proje kapsamında bulunan şiir dinletisi, kısa film, müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi de yer alacak. 

 

Artık günümüzde çocuk gelin trajedisine farkındalık arttığını fazlaca gözlemler olduk. Kendisi de çocuk gelin travmaları yaşayan ressam, bu farkındalığa elinden geldiği kadar, göz önünde bulundurmayla katkı sağlamakta. Katılımın yoğun olarak gözleneceği beklenen sergiye ressam tüm Marmaris halkını davet etmektedir. Çocuk gelinler, çocuk damatlar olmasın ve çocuklar hep çocuk kalsın temennisiyle bizde,kocaelihaberci.com, Eko Yaşam Gazetesi ve Net Haber Ajansı olarak ressam Sertdemir’e ve bu yolculukta her türlü desteği olan başta Eylem Afşaroğlu’na ve katkı sunan duyarlı sanatseverlere başarılar dileriz. 

  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat