Özdilek

Güncel

Anayasa değişikliği: AKP, CHP ve MHP yazımı tamamladı

Anayasa değişikliği çalışmalarını yürüten komisyon, maddelerin yazımı ile ilgili çalışmaları tamamladı.

7 Eylül 2016 Saat: 00:02
Anayasa değişikliği: AKP, CHP ve MHP yazımı tamamladı
Anayasa değişikliği: AKP, CHP ve MHP yazımı tamamladı

Anayasa değişikliği çalışmalarını yürüten komisyon, maddelerin yazımı ile ilgili çalışmaları tamamladı.

AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın, Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında bugün gerçekleştirdiği toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.

‘UZLAŞABİLDİĞİMİZ, UZLAŞMAYA YAKIN OLDUĞUMUZ VE UZLAŞAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ MADDELERİ GÖRDÜK' 

Sputnik'te yer alan habere göre, komisyon üyesi Parsak, bugünkü çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, geçen cumartesi günkü toplantıda maddelerin yazım çalışmalarına başladıklarını anımsatarak, "Bugün de yazımla ilgili çalışmaları tamamladık. Bugünkü toplantıda uzlaşabildiğimiz maddeleri, uzlaşmaya yakın olduğumuz maddeleri, uzlaşamayacağımızı düşündüğümüz maddeleri gördük" dedi.

Parsak, bu konudaki notlarını aldıklarını, bu notları parti liderleri ve partilerinin yetkili organları ile paylaşacaklarını bildirdi.


‘BAYRAM ÖNCESİ OLUP OLMAYACAĞI BELLİ DEĞİL' 

Bayram öncesi ya da sonrasında yeniden bir araya gelebileceklerini vurgulayan Parsak, "Bayram öncesi olup olmayacağı belli değil, biraz da liderlerin değerlendirmelerine göre olan bir durum" diye konuştu.

‘LİDERLER, 'SİZ BU DOĞRULTUDA YENİDEN BİR ARAYA GELİN' DİYEBİLİR' 

Bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkındaki raporu genel başkanlara sunacaklarını ve oradan çıkacak sonuca göre bir araya gelip gelmemeye karar vereceklerini anlatan Mehmet Parsak, "Liderler, 'siz bu doğrultuda yeniden bir araya gelin, yazım böylelikle somut olarak netleşsin' diyebilir ya da biz bir araya gelip bu yaklaşımları göz önünde bulundurup, 'bunların içinden şunları yazalım' diyebiliriz, hepsi ihtimal dahilinde ama biz şimdilik çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Liderlerimizle paylaşacağız bu çalışmaları, arkasından da belki bir araya gelinebilir" değerlendirmesinde bulundu. Parsak, "Bu noktadan sonra yeni bir metin çıkar ama 'sınırı ne olacak, madde sayısı ne olacak…' Bu konular liderlerin takdirinde olan bir durum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat