Özdilek

Güncel

Yalova’nın imdadına Kocaeli yetişecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çok büyük su sıkıntısı çeken komşu kent Yalova’ya birkaç günden beri İSU’nun içme suyu verdiğini, su desteğinin bir süre daha devam edeceğini söyledi.

21 Ağustos 2014 Saat: 13:23
Yalova’nın imdadına Kocaeli yetişecek
Yalova’nın imdadına Kocaeli yetişecek

Bilindiği gibi, Yalova’da 30 mart seçimleri berabere sonuçlanıp, tekrarlanmış, CHP adayı seçimi kazanmıştı. Son dönemlerde bir damla suya muhtaç kalan Yalova’nın kadın Valisi Esengül Civelek, birkaç gün önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nu arayarak su talep etti. Başkan Karaosmanoğlu’nun da bayan validen gelen talebi kırmadığı, İSU’ya Yalova’ya su verilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Başkan Karaosmanoğlu, son dönemlerdeki yağışlarla birlikte Kocaeli’nin su rezervlerinin daha da arttığını açıkladı. Karaosmanoğlu, “Halen bu yılsonuna kadar su sıkıntımız gözükmüyor. İlimizin her yerine ihtiyaç kadar su verebiliyoruz. kente dağıtılan suyun üçte birini Yuvacık Barajı’ndan, üçte birini Sapanca Gölü’nden, üçte birini de bu günler için hazırladığımız yer altı kaynaklarından temin ediyoruz. Komşum bir damla suya muhtaçken, ben kayıtsız kalamazdım. Yalova’ya birkaç gün daha su vereceğiz: Bu arada Yalova Valisi’ne geçmiş dönemlerden kalan alacağımızıda hatırlattım. İSU Yalova’ya verdiği suyun parasını da alacak” dedi. Karaosmanoğlu, Sakarya’nın Kocaeli sınırındaki bazı köylerinde de sıkıntı olduğunu, buralara da su verdiklerini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat