Özdilek

Güncel

Halıdereliler taş ocağı konusunda endişeli

Gölcük ilçesine bağlı Halıdere’de yaklaşık on yıldır faaliyette olan AS Elmas Madencilik Şirketi’ne ait taş ocakları yüzünden Halıdere sakinleri zor durumda.

25 Ağustos 2014 Saat: 17:49
Halıdereliler taş ocağı konusunda endişeli
Halıdereliler taş ocağı konusunda endişeli

Meyve bahçelerinin hemen bitiminde yer alan taş ocağının resmen bir doğa katliamı yarattığını belirten Halıdereliler,  “Valilik 2015 yılında buranın kaldırılıp yeni yeri olan Gebze’ye taşınacağını bildirdiler ama bizim korkumuz oranın kel kalması” ifadelerini kullandı.


HALIDERE’YE ZARAR VERİYOR

Gölcük İlçesi Halıdere hudutları dahilinde eski köy yolu üzerinde 2005 yılından beri faaliyette olan AS Elmaslar Şirketi tarafından işletilen taş ocağının etrafında tarım alanları, su kaynakları bulunuyor. Çevre sakinleri taş kırarken çıkardığı toz ile tarım alanlarını, su kaynaklarını ve çevreyi kirletmekte olduğunu belirterek endişelerini dile getrdiler.


FELAKETLERE ZEMİN HAZIRLIYOR

Çıkan kirli suyun ara ara dereye akıttığını ve denizi kirlettiğini de iddia eden Halıdere sakinleri aslında tehlikenin daha fazla olduğunu belirterek, “Ormanlar yok oluyor dağların altı oyularak elde edilen taş ürünleri toprak kaymasına, heyelan ve sel felaketlerine karşı zemin hazırlıyor. Kısacası taş ocağı insan sağlığını ve çevremizi tehdit etmekte, Halıderemize büyük zarar vermektedir” ifadelerini kullandılar.


ÇEVREYE VERDİĞİ ZARAR YÜZÜNDEN

Sözlerini devam ettiren Halıdere sakinleri, “Böylece burada bulunan taş ocaklarının çevreye verdiği zarar yüzünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valiliğimizin birlikte yürüttüğü proje dahilinde 2014 yılının sonlarına doğru kapatılıp 2015 yılından itibaren de Gebze ile Dilovası’nın üst kısımlarındaki bölgelere taşınacağını basın yolu ile öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.


TEK KORKU ZARARIN KARŞILANAMAMASI

Bölge sakinleri son olarak, “Lakin tek korkumuz orada oluşan doğa zararının karşılanmaması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, Valimizi ve bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz böylece Halıdere halkı olarak bu projenin bir an önce uygulanmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat