Özdilek

Siyaset

İzmit 47 Avrupa Ülkesinin Bir Parçası

İzmit Belediyesi’nin, 47 Avrupa ülkesinde eş zamanlı olarak başlatılan Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerine Türkiye’den katılan tek şehir olduğu açıklandı.

20 Ekim 2016 Saat: 21:21
İzmit 47 Avrupa Ülkesinin Bir Parçası
İzmit 47 Avrupa Ülkesinin Bir Parçası

İzmit Belediyesi yetkilileri, her yıl Ekim ayının 2. haftasında Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH)  etkinlikleri düzenlendiğini belirterek” Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) - European Local Democracy Week (ELDW) Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin yerel yönetimlerinin katılımlarıyla, eş zamanlı olarak ulusal ve yerel etkinliklerin düzenlendiği ve her yıl kutlanan bir programdır. İlk kez 2007 yılında başlatılan Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerinin 15 Ekim olarak seçilmesinin özel nedeni Avrupa Konseyi Yerel Yönetim Özerklik Şartı’nın imzaya açılmış olmasıdır. Yerel Demokrasi Haftası bir Avrupa Konseyi girişimidir. Katılımlarını öne çıkarmak isteyen ve uluslararası bir kutlama gerçekleştirecek belediyeler etkinliğe “12 Yıldızlı Şehir” olarak başvurabiliyor. 47 Avrupa Ülkesinde eş zamanlı olarak düzenlenecek bu etkinliklerin bir parçası da Türkiye’den İzmit Belediyesi oldu. Avrupa Yerel Demokrasi Haftasının 2016 teması kültürel çeşitliliğe sahip toplumlarda birlikte yaşamak, saygı, diyalog ve etkileşimdir.   12 yıldızlı şehir unvanına sahip olarak her alanda demokrasiye sahip çıkıp bu ünvanı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dediler.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat