Özdilek

Siyaset

Sandığa gitmeyen seçmen sayısı siyasal sistem krizinin habercisi

Büyük Birlik Partisi(BBP İl Başkanı Av.Şeref Gönenli, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değerlendirmesini yaptı.

11 Ağustos 2014 Saat: 14:29
Sandığa gitmeyen seçmen sayısı siyasal sistem krizinin habercisi
Sandığa gitmeyen seçmen sayısı siyasal sistem krizinin habercisi

Seçim sonuçlarının her şeyden önce hayırlar getirmesini dileyen Gönenli, “Öncelikle sandığa giden ve demokratik tercihini yaparak, demokrasiye olan inancını ve saygısını ortaya koyan seçmenlere tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sandıktan çıkan sonuca, milletimizin tercihine saygılıyız. Biz Büyük Birlik Partisi olarak vermiş olduğumuz kararın arkasındayız.” dedi.

BBP olarak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi BBP lideri Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına suikast sürecinin aydınlatılmamış olması, sivil anayasa, çözüm süreci, Ortadoğu ve İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekmeye çalıştıklarını söyleyen Şeref Gönenli, “Kesin olmayan sonuçlara göre geçerli oyların yaklaşık R’sini alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Yerel seçim sürecinde ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde göstermiş olduğu, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı öfke dilini bırakmasını, uzlaşmacı, birleştirici bir tavır göstermesini ümit ediyoruz.” dedi.

BBP İl Başkanı Gönenli, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: “Bu seçimlerin en dikkat çeken tarafı da, sandığa gitmeyen seçmen sayısındaki artıştır. Bunun tek sebebi seçimlerin tatil zamanına gelmesi olarak görülmemelidir. Sandığa gitmeyen seçmenler, oy vermelerini gerektirecek bir aday bulamamış da olabilirler. y vermeyen seçmenlerin sayısı, Türkiye’de demokrasiye olan inancın tam olarak yerleşmediğini gösteriyor. Bizce asıl dikkate alınması gereken bu husustur. Seçimlerde katılımın artmasını sağlamak tüm siyasilerin görevidir. Cumhurbaşkanı adayının da halk tarafından belirlenmesi için yapılacak düzenlemeler bu konuda yararlı olacaktır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat