Özdilek

Güncel

Bir Adalet Savaşcısı :Nebi Barlas

Ülkemizin ünlü hukukçularından, 12 Eylül Askeri Cunta döneminin toplu dava avukatlarından ve o dönem çok sayıda devrimci toplu davalarından 807’i idam istenen olmak üzere toplam 2480 tutuklunun davasını üstlenen, hukukçu Nebi Barlas’

28 Ekim 2015 Saat: 23:49
Bir Adalet Savaşcısı :Nebi Barlas
Bir Adalet Savaşcısı :Nebi Barlas

Avukat Nebi Barlas, “Büyük bir hukuk adamının hayat öyküsü” adı verilen kitabını yaşamını hukuk ve hukukun üstünlüğünün yılmaz savaşcısı olarak tanımladığı ve  kendisinin bu onurlu duruşta büyük emeği olduğunu ifade ettiği, hocası Ord. Prof. Dr.Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’na ithaf etti.

 

DARBE ÖNCESİ VE SONRASI

 

Metin Ağaçgözgü ve Hasan Çelikkol tarafından bizzat Nebi Barlas’ın anlatımlarıyla hazırlanan kitabın ilk bölümünde çocukluk yıllarından 12 Eylül 1980 Askeri darbesine kadar olan geçen zaman, ikinci bölümünde ise darbe sonrası dönemde yaşadıklar anlatılıyor. Kitap  Kasım ayı başında piyasaya çıkıyor.

 

Kitabın yazarları Metin Ağaçgözgü ve Hasan Çelikkol kitabın önsözünde kitabın yazılış öyküsünü şöyle anlatıyor: “Kurmay subay olma hayallerini cezaevinde bırakıp hukukçu olmak için yoluna devam eden idealist bir gencin ve gecesini gündüzünü, sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanan  gençleri savunmaya adıyan  cesur bir avukatın hikayesi dinledik. Bazen hüzünle ağlamaklı, bazen coşku ve savunduğu yiğitlere övgüyle. Onu tanıyanları da dinledik, arkadaşlarını, meslekdaşlarını, müvekkillerini… Sırtlarını Cuntanın şiddetine dayayan  askeri savcıların iddianamelerindeki  çelişkileri yakalamak, asılsız iddiaları çürütmek ve böylece cezaevlerini zulüm altında tutulan devrimci gençleri  ağır cezalardan ve idamlardan kurtarmak  için on yıl boyunca  gecesini, gündüzünü veren  bu adalet savaşcısının  adı kalplere silinmez bir şekilde; cuntanın “terörist” ilan ettiği devrimcilerin , evrensel hukuk kurallarına uygun  ve adil yargılanmaları için  verdiği başarılı mücadeleyle de hukuk tarihimize  altın harflerle yazılmıştır. Bu kitap O’na armağandır”

 

12 EYLÜL DÖNEMİNE IŞIK TUTUYOR

 

Metin Ağaçgözgü ve Hasan Çelikkol tarafından hazırlanan “Büyük bir hukuk adamının hayat öyküsü” nün  özellikle ikinci bölümünde,  bizzat tanık olduğu, davasını takip ettiği, mücadelesini verdiği, belgelerini topladığı; emniyet ve cezaevlerinde işkence yapılanlar, işkencede öldürülenler, yargısız infaz edilenler,  idam edilmesi için yaşı büyütülenler, idamı istenenler, idam sehpasına gönderilenler,  idam edilenlerin mektupları, davranışları ve son sözleri, askeri cuntaya karşı direnen tutuklular ve tutuklu aileleri ve 12 eylül hukukuna karşı direnen avukatlar belgesel  bir tarzda yer alıyor.

 

12 eylül Askeri cuntasının saldırılarına maruz kalmış , dönemin acılarını yaşamış insanların, ülkedeki  hukukçuların  merakla beklediği “Büyük bir hukuk adamının hayat öyküsü”nün ülke ve  uluslararası alanda büyük ilgi görmesi bekleniyor.

(NEFES HABER AJANSI)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat