Özdilek

Ekonomi

Ramazan geldi et fiyatları yükseldi

Ramazan ayının gelmesi sebebiyle birçok temel gıda ihtiyaçlarının fiyatının yükseldiği gibi ette de fiyatlar yükseldi. Fakat kasaplar bu zamların gayet normal olduğunu düşünüyor, vatandaşlar ise durumdan şikâyetçi.

29 Haziran 2014 Saat: 16:33
Ramazan geldi et fiyatları yükseldi
Ramazan geldi et fiyatları yükseldi

Et fiyatları son 1 yılda yüzde 30 oranında artarken, dana etinde yaşanan artış tüketiciler ile kasapları karşı karşıya getirdi. Yürüyüş yolu üzerinde bulunan Et ve Balık Kurumundaki fiyatlar sabit olarak kalırken, kasaplardaki fiyatlarla arasında farklılıklar yaşanabiliyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatlara zam gelirken, geçen yıl 21 lira olan kıymanın fiyatı 30 liraya dayandı, kuşbaşı etin fiyatı da 26 liradan 32 liraya çıkarken, dana antrikot da 36 liradan 43 liraya yükseldi. Kuzu pirzolada 33 liradan 40 liraya yükseldi.

Kapanönü’nde bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren Bizim Ciğercilik’in sahibi Erhan Balta, ette yaşanan yükselişlerin olağan olduğunu ifade etti. Balta, “Ramazan ayı geldiği için gıda piyasasında olağan bir hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilik et fiyatlarına da yansıdı. Yani bu olağan artışlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatlara zam gelirken, geçen yıl 21 lira olan kıymanın fiyatı 30 liraya dayandı, kuşbaşı etin fiyatı da 26 liradan 32 liraya çıkarken, dana antrikot da 36 liradan 43 liraya yükseldi. Kuzu pirzolada 33 liradan 40 liraya yükseldi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat