Özdilek

Ekonomi

GÜBRETAŞ, üçüncü çeyrekte de üretim ve satışlarını artırdı

GÜBRETAŞ, Türkiye faaliyetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 35.3, satışlarını yüzde 6.8 ve konsolide cirosunu ise yüzde 12.5 oranında artırdı.

10 Kasım 2015 Saat: 11:17
GÜBRETAŞ, üçüncü çeyrekte de üretim ve satışlarını artırdı
GÜBRETAŞ, üçüncü çeyrekte de üretim ve satışlarını artırdı

2015 yılının ilk dokuz ayında konsolide olarak 2 milyar 268 milyon TL net satış geliri elde eden GÜBRETAŞ’ın ana ortaklık payına düşen net kâr 47,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

GÜBRETAŞ, Türkiye faaliyetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 35.3, satışlarını yüzde 6.8 ve konsolide cirosunu ise yüzde 12.5 oranında artırdı.

 

Sektör lideri GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), 2015 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2015 yılının dokuz ayında konsolide olarak 2 milyar 268 milyon TL net satış geliri elde eden GÜBRETAŞ, bu dönemde 202,8 milyon TL konsolide kâra ulaştı. Ana ortaklık payına düşen net kâr ise 47 milyon 814 bin TL olarak gerçekleşti.

 

GÜBRETAŞ, Türkiye faaliyetlerinde geçtiğimiz yıl aynı dönemde 380 bin ton olan üretimini 2015 yılının ilk dokuz aylık döneminde %35,3 artışla 514 bin tona yükseltti. Şirketin toplam gübre satışlarında ise geçen yılın aynı dönemine göre %6,8 oranında artış sağlandı. Böylece Türkiye faaliyetlerindeki net satış geliri 1 milyar 297 milyon TL olurken, İran’daki bağlı ortaklığı Razi Petrokimya’nın faaliyetlerinde ise 1 milyar 45 milyon net satış geliri elde edildi. Bunun sonucunda konsolide cirosunu önceki yıla oranla yaklaşık %12,5 artışla 2 milyar 268 milyon TL olarak gerçekleştiren GÜBRETAŞ, yılın ilk dokuz ayında %29,3’lük pazar payıyla sektör liderliği sürdürdü.

 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Müdür Şükrü Kutlu, “GÜBRETAŞ olarak rakamsal verilerimizdeki artışla istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. İthalata dayalı bir sektörde yer aldığımız için seçim gündemine bağlı siyasi belirsizlikler dolayısıyla artan döviz fiyatları nedeniyle kur kaybından etkilenmemize rağmen bu yılın ilk 9 ayını üretim, satış ve ciro artışlarıyla tamamladık” diye konuştu.

 

Tarımsal üretim faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı son çeyrekte daha güzel bir döneme girdiklerini belirten Şükrü Kutlu, “Son çeyrekteki hedeflerimizi de gerçekleştirerek 2015 yılını yeni satış ve ciro rekorlarıyla tamamlamayı öngörüyoruz” dedi. Kutlu, GÜBRETAŞ’ı daha güçlü bir geleceğe hazırlamak için yatırım çalışmalarını da hız kesmeden devam ettirerek bu yılın 9 ayında 37 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat