Özdilek

Siyaset

CHP’den İşadamları İçin Yeşil Pasaport Hamlesi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı’na Pasaport Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi verdi.

7 Mart 2016 Saat: 11:24
CHP’den İşadamları İçin Yeşil Pasaport Hamlesi
CHP’den İşadamları İçin Yeşil Pasaport Hamlesi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Ticaretin kolaylaşması için yasama olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Sanayiciye verilecek her türlü destek, üretime, ekonomiye verilmiş destektir”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı’na Pasaport Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi verdi.

Verilen kanun teklifinde; illerde sanayi ve ticaret odaları başkanlarına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre bir takvim yılında belli bir miktarda ihracat yapan firmaların yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerine, illerde kurumlar ve gelir vergisi sıralamasında ilk üçe giren mükelleflerle, ülke genelinde en çok Kurumlar Vergisi ödeyen 100 şirketin yönetim kurulu başkanları ile en çok gelir vergisi ödeyen 100 mükellefe ''yeşil pasaport'' verilmesi düzenleniyor.

Teklifte; ihracatçı, sanayici ve işadamlarının ticari faaliyetleri kapsamında, başka ülkelere yapacakları seyahatlerde vize muafiyetinden yararlanmalarının sağlanmasıyla da ticaret olanaklarının artması, rekabet ortamında zaman kaybının önlenmesinin hedeflendiği belirtilirken, teklifin ilk imza sahibi olan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan;

“Ticaretin kolaylaşması için yasama olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Sanayicilerimize, işadamlarımıza verilecek her türlü destek, üretime, ekonomiye verilmiş destektir. Sanayici ve işadamlarının, iş görüşmeleri yapmak için yabancı ülkelere gidişlerinde vize işlemleri nedeni ile sıkıntı yaşadıkları ve zaman kaybettiklerini biliyoruz. Yeşil pasaport verilmesinde esas alınan kamu görevi kıstası, ihracat yapan ve uluslararası alanda yatırımları bulunan işadamları için de geçerli olduğunu düşünüyoruz.  İş hayatı ve ekonomik faaliyetlerde temsil görevi yerine getiren, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ile ihracatçılar meclisi başkanları ve işçi, memur ve işveren sendikaları ile konfederasyon başkanlarına da görev süreleri boyunca ''yeşil pasaport'' kullanma olanağı tanınması uluslararası ticari ve ekonomik ilişkilerde zaman kaybını engelleyecektir. “dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat