Özdilek

Güncel

20 delegeden 12’si Kılıçdaroğlu’nu destekliyor

CHP’nin 5 ve 6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultay’ında ilimizden oy kullanacak 19 delege ile görüştük. 19 delege genel olarak Kurultay’ın yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

19 Ağustos 2014 Saat: 14:41
20 delegeden 12’si Kılıçdaroğlu’nu destekliyor
20 delegeden 12’si Kılıçdaroğlu’nu destekliyor

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantıda 5 ve 6 Eylül tarihlerinde Olağanüstü Kurultay’ın gerçekleştirilmesine karar verildi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de TBMM'de düzenlediği basın açıklamasında Başkanvekilliğinden istifa ederek kurultayda aday olacağını açıkladı. Kurultay’da ilimizden 21 delege oy kullanacak. Kurultay’la ilgili görüş alığımız 19 delege Kurultay’ın yerinde bir karar olacağını ve partiye hareket katacağını kaydetti. Yalçın Kuşkan ve Handan Öztürk’e ulaşamadık.


KILIÇDAROĞLU GÜÇLENEREK ÇIKACAK

YALÇIN KUŞKAN: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu kongreden güçlenerek çıkacaktır” dedi.

 

ÇOK ERKEN OLDU

KIYMET AYAN: “Ben Kurultay’ı Ekim gibi olur diye düşünüyordum. Çok erken oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olduk ama faturanın sadece Genel Başkan’a çıkarılması yanlıştır. Yenilenmek her zaman iyidir; taze kan, can getirir. Keşke güle oynaya seçime gitseydik. Medya önünde kavgalı bir parti görünümü vermek beni rahatsız ediyor” dedi.

 

RAHATSIZ DEĞİLİM

Ayan, “Kol kırıldıysa yel içinde kalmalı. Basının önünde bu tip tartışmalar partiyi olumsuz etkiler. Ben Genel Başkandan rahatsız değilim ama olmuyorsa eğer yeni başkanı seçmekte yarar vardır. Ancak şuanda bunun için çok erken. Partimizdeki herkes başkanlık yapacak seviyededir. İyi niyetli bir şeye ben her zaman varım” şeklinde konuştu.

 

TERCİHİM KILIÇDAROĞLU

ŞEHZADE BORAN: “Seçimin yapılması beni rahatsız ediyor. Sürekli toplanan kurultaydan rahatsızız. Tercihim Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Parti içi mahremiyet, baskıcı olmamak kaydıyla korunmalı. Parti içindeki konuların basına bu kadar yansımasından rahatsızım” ifadelerine yer verdi.

 

GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

HİKMET ERENKAYA: “Partimiz için hayırlı olsun. Biz bu kurultaydan güçlenerek çıkacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu kurultay bizim geleneğimizde vardır. Kurultay olur ve tartışmalar yapılır, kararlar alınır. Başkan olarak kim seçilirse seçilsin Cumhuriyet Halk Partisi için faydalı olacak ve buradan güçlenerek çıkacaktır” dedi.

 

KÜSKÜNLÜK YOK

KEMAL ERGÜN:  “Genel Başkanımı destekliyorum. Yerinde bir karar. Parti için de güç tazelemesi olur. Parti içinde hiçbir küskünlük yok ve partinin bu kurultay ile güçleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

YENİ DÜZENLEMELER GETİREBİLİR

FATMA GEDİKSİZ: “Kurultayın yapılması gayet yerinde ve çok sağlıklı. Çünkü bunun bir şekilde düzeltilmesi lazım. Kurultaydan Kılıçdaroğlu’nun galip geleceğini düşünüyorum. Parti içindeki muhalefetin her zaman çok sancılı olduğunu biliyoruz. Muhalefet edenlerin kendi ön gördükleri yöntemi, yapmak istedikleri şeyleri Kılıçdaroğlu’nun görmesi açısından kurultay çok yerinde olacak. Genel başkanın değişeceğini düşünmüyorum. Bu seçim parti içinde yeni düzenlemeleri getirebilir” dedi.

 

BOYKOT ETTİLER

AYŞEGÜL KARADENİZ: “Genel Başkanı destekliyorum, onun yanındayım. Tartışmayı başlatan insanların bu tavrını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayımızı boykot edip sonrasında seçimi kazanamadığımız için başkanın değişmesini istediler; bunu çok etik bulmuyorum” şeklide konuştu.

 

KİŞİLER DEĞİŞMELİ

SELMAN KÖSALİ: “Bizim görmemiz gereken şey; parti, başarılı olamıyor mevcut yönetici arkadaşlarla bu partiyi biz ileri götüremiyoruz. Muharrem İnce gelse dahi partiyi tek başına yönetecek değil, birlikte geleceği kişiler önemli. Daha önce bu partide üst kademelerde görev almış ve partiyi bir yerlere getirememiş kişilerin değişmesi gerekiyor. İnsanla birlikte söylemi de yenilemek gerekiyor” dedi.

 

FİKİRLER ÖNEMLİ

Kösali, “Muhalefet olduğumuz parti yüzde 50 oy alabiliyorken biz nende bu durumdayız? Neden oy alamıyoruz? sorularını kendimize sormamız lazım. Bu konularda bilimsel bir araştırma yapması lazım. Ulusalcılığı ülkeye düşman gibi gösteren kişiler var bu da yanlış. CHP’nin kendi söylemini, kendi ideolojisini netleştirmesi lazım. Her seçimde sağdan birini bulup aday olamayız. Ortak akılla bu partiyi nasıl yukarı taşıyacaklarını anlatmaları gerekiyor. Şahıslar değil fikirler önemli” dedi.

 

ZAMANLAMA DOĞRU DEĞİL

RASİM MERİÇ: “Genel Başkan kendi iradesini kullanarak bu kongre sürecini başlattı. Bu, kavga ile değil demokrasi şöleni şeklinde yürütülecek bir süreç. Genel başkan bu kongreden hem partiyi, hem yönetim yapısını güçlendirerek çıkacaktır. Tabi ki yeri geldiğinde değişimler olacaktır ancak zamanlama çok doğru değil. Delegeler olarak partimizdeki örgütle yapacağımız toplantılar sonucunda verdiğimiz kararı uygulayacağız” şeklinde konuştu.

 

İNCE’YE YAKIŞTIRAMADIM

MEHMET MİROĞLU: “Genel başkan kurultay toplama kararı aldı ve biz de buna saygı göstermek durumundayız. Bu seçim partiye de heyecan getirir. Partinin bu son seçimden sonra medyada yıpratılması kötüydü. Kemal Bey’in bu seçimden güçlenerek çıkacağını düşünüyorum. Muharrem İnce’nin bu şekilde genel başkanı istifaya davet etmesini kendisine yakıştıramadım. Seçimden sonra bunların partide üst kademelerde siyaset yapamayacağını düşünüyorum. Bu tavırları İnce’ye ve arkadaşlarına yakıştıramadım” dedi.

 

ŞAHSİ HAREKET ETMEYİZ

PINAR NAAK: “Bu tür kavgaların, konuşmaların basın önünde yapılmasından rahatsızım. Bunlar, içeride yapılması gereken tartışmalardır. Bizde biat kültürü yoktur ancak sorunlarımız varsa da kendi içimizde çözmeliyiz. Şu anki genel başkan ne kadar suçluysa, hepimiz o kadar suçluyuz. Sesler halk önünde yükselince iki taraf da kendini korumaya aldı. Örgüt henüz toplantı yapmadı. Yapılan toplantıda verilen kararları kurultaya taşıyabiliriz, şahsi fikrimizle hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.

 

YENİLEŞMEDE FAYDA VAR

FAHRİ ÖRENGÜL: “Destek konusunda örgütle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bizde bir dağınıklık var. Arkadaşlarımızla birlikte oturup konuşmalıyız. CHP, sevginin, saygının ve demokrasinin hakim olduğu bir parti olmalı. Her başarısızlığı tek bir kişinin üzerine yüklememeliyiz. Genel başkanın seçim kararı yerinde bir karar. Parti ekibinin yenileştirilmesinde, gençleştirilmesinde fayda var. Düzensizlik artık bitirilmeli. Bu bir iktidara hazırlanma kurultayı. Burada önemli olan kişiler değil, ilkelerdir” dedi.

 

OLMASI GEREKİYORDU

EROL ÖZBAY: “Revizyon yapılıyor parti içerisinde bunlar gerekli elbette. Yenilenme olmalı. Genel başkan arayışına girmenin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Benim yapacağım şey adaylar belli olduktan sonra örgüt ile yapılan toplantılar sonucundaki kararı uygulamak” şeklinde konuştu. Bülent Sarı ise “Adaylar netlik kazandıktan sonra örgütle konuşacağız, birlikte karar vereceğiz. İstifaya çağıran milletvekillerini onaylamıyorum seçim sürecindeki tavırlarını da tasvip etmiyorum. Kurultay olumlu oldu; olması gerekiyordu” dedi.

 

ENGEL OLDULAR

MEHMET SARITOPRAK: “Kurultayın olması bazı maddelerin değişmesi açısından iyi. Ancak bu kendileri az, sesi gür çıkan kesimin istediği kurultayı istemiyorduk. Genel başkan demokrasi anlayışı gereği seçime gidelim dedi. Biz genel başkanı destekliyoruz. CHP’nin yüzünü halka çevirme çabaları vardı ama bu arkadaşlar buna hep engel oldu” şeklinde konuştu.

 

YOLA DEVAM EDİLECEK

HAKAN SAVAŞ: “Bu sistem yenilenme sistemidir. Bunun sancılarını yaşıyoruz. Bu sorunlar genel başkanlarla ilgili değil, etrafındaki yapılanmayla ilgili. Bu yapılanma yenilenmeli ve devam edilmelidir. Tüzükte yapılan değişiklikler sonucunda gereği yapılacaktır. Genel başkanla kimsenin sıkıntısı yok çünkü bu süreç kendisiyle başlamıştı. Kadrolarda değişimler yapılarak yola devam edilecektir” dedi.

 

DAHA ÖRGÜTLENMİŞ OLACAK

SEDAT TATAR: “Genel başkan tüzüğümüz gereğince kongre çağırısını yaptı. Hem tüzük değişikliği hem başkanlık seçimi var tüm bunlar kurultayda ülkemiz için hayırlı kararlarla sonuçlanacaktır. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele alıyoruz. Parti politikalarını genel meclise sunacağız. Başkan değişikliği olabilir. Daha iyi örgütlenmiş olarak çıkacak bu kongreden” şeklinde konuştu.

 

TAVRIMIZ BELLİ OLACAK

DİDEM TURAN: “CHP bugüne kadar birçok kurultay gerçekleştirdi. Hepsinden güçlenerek ve büyüyerek çıktı. Bu da öyle olacaktır. Kocaeli delegeleri olarak bir araya gelip değerlendirme yapacağız. Bu toplantıda tavrımız belli olacaktır. Aday olan veya olabilecek kişiler bu partinin emekçisidir biz de delegeler olarak bunu değerlendiririz” dedi.

 

KARAR VERECEĞİZ

MUZAFFER YAĞIZ: “Kurultay kararı alınması doğru ve alınması gereken bir karardı. Ben isterim ki ikili aday değil de güçlü tek bir aday ile devam etsinler. Bu daha verimli olacaktır CHP için. Diğer türlü olumlu olacağını düşünmüyorum” dedi.

 

İNCE’DEN MEMNUNUM

ŞİNASİ YAZAR: “Muharrem İnce’nin aday olmasından memnunum. Partide cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yerel seçimlerde bir durağanlık vardı; bu kurultayda bu durağanlık gider ve heyecan gelir. Bu durum da 2015’teki seçimler için iyi olur diye düşünüyorum. Milletvekillerinin müsamere öğrencileri gibi basın önünde partiyi tartışmaya açmaları doğru değil. Bunun yolu bu değil. Partinin bir sorunu varsa, bunda herkesin sorumluluğu var. Doğru yönetim ve iyi tartışmalar olursa ve tüzükteki değişiklilikler de yerine oturursa partimiz bu seçimden kazançlı çıkar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat