Özdilek

Siyaset

Dursun sıcak gündemi Değerlendirdi, Terörü lanetledi

Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ve meclis üyeleri Gebze Antik Kafe’de basın toplantısı düzenleyerek sıcak gündemi değerlendirdi.

15 Temmuz 2016 Saat: 14:17
Dursun sıcak gündemi Değerlendirdi, Terörü lanetledi
Dursun sıcak gündemi Değerlendirdi, Terörü lanetledi
Toplantıya ilçe kadın kolları başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Dilek Tan, Serkan Davutoğlu, Eşref Emin Güzey, Neşe Celep Çetiner, Yılmaz Bulut, Salih Işık, İl Yöneticisi Hikmet Koçoğlu katıldı. 

Toplantıda konuşan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, “Her nerede ne adına olursa olsu cana kastedilen eylemi, terör eylemi olarak kabul ediyoruz. Fransa’da hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Ne olursa olsun terör örgütleri ile mücadele edilmesi gerekir. Ülke olarak terörle müzakere edildi çok ağrı bedelini ödedik. 

HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI YANLIŞ
Suriye ve Suriyeliler sorununu küresel güçlerden bağımsız düşünemeyiz. Tayyip Erdoğan’da Şam’da namaz kılacaktı. Ancak 5 yılda bırakın namaz kılmayı, 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye geldi. Sorunlu olarak ülkemize sığınmacı olarak geldiler. Suriye politikasında yanlış bir yol izlendi. CHP’nin temel siyaseti Suriye halkının kendi ülkelerine dönmesi için bir ortam oluşturulmalı. Vatandaşlık verilmesi dengeleri altüst ederek yaşanmaz bir hale getirecektir. Suriye politikası tekrardan gözden geçirilmeli. Ekonomi kötü, işsizlik artmış, milli gelirdeki adaletsiz daha da çoğalmış durumda. 

AKP’Lİ O KADAR MÜTEAHHİT BİR CEM YILMAZ ETMEDİ

Türkiye’nin ekonomisi çok kötü. İşsizlik artmış durumda. Vergi gelirlerinin içindeki paya bakıyorsunuz tüketici, KDV ve ÖTV yüzde 68 pay alıyor. Gelir adaletsizliği olduğu gibi vergiler yoksul Türk halkından tahsil ediliyor. Türkiye’nin milli gelirde yüzde 20 nüfusuna sahip olan kişiler yüzde 60 gelir alıyor, yüzde 80’i de yüzde 40’nı alıyor. 

Vergi rekortmenleri açıklandı. AKP’li müteahitlerin vergi vermede tamamı bir Cem Yılmaz etmiyor. Biz köprülerin yapılmasına karşı değiliz. Ama devletin zarara uğratılmaması, birilerinin zengin edilmemesi yönünde bir karşıyız. 



Türkiye’nin ekonomisi çok kötü. İşsizlik artmış durumda. Vergi gelirlerinin içindeki paya bakıyorsunuz tüketici, KDV ve ÖTV yüzde 68 pay alıyor. Gelir adaletsizliği olduğu gibi vergiler yoksul Türk halkından tahsil ediliyor. Türkiye’nin milli gelirde yüzde 20 nüfusuna sahip olan kişiler yüzde 60 gelir alıyor, yüzde 80’i de yüzde 40’nı alıyor. 



KÖPRÜYE DEĞİL BİRİLERİNE AKTARILAN RANTA KARŞIYIZ
Osmangazi köprüsüyle ilgili tartışma yapılıyor. Biz köprülerin, yolların, barajların yapılmasına karşı değiliz. Yapılırken yap işlet devret modeliyle birilerine rant aktarma, birilerini zengin etme, kamu kaynaklarını onlara yönlendirme ve devleti zarar uğratmaya karşıyız. 

SAFİPORT VE GÖKDENİZCİLİK
Bölgemizde Derince Limanı’ndaki dolgu işlemi kanayan bir yara olarak kanamaya devam ediyor. Safiport mahkeme kararlarına rağmen hukuksuzluk aldı başını gidiyor. Kesinlikle mahkeme kararları yerine getirilmiyor. Derince Limanı’nda hala dolgu işlemi devam ediyor. Bu kanayan bir yara. Hem çevre felaketi hem de kamu kaynakları şirketlere aktarılıyor.
KÖŞKER HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Gökdenizcilik meclis üyelerinde verdikleri önergeye 13 milyon alacak 6 milyona düşürüldü. 3 milyonu sadece tahsis edilmiş. Ortada ciddi 7-8 milyonluk bir kamu zararı var. Alacaklarla ilgili bir tahsilat yok. Biz ön görüşmemiz yaptık bununla ilgili oluşan zararla ilgili belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 



SADIK ALBAYRAK HAYDAR AKAR’A BAŞKA 
MECLİS ÜYELERİMİZE BAŞKA CEVAP VERİYOR

Yine Marmara Nakliyeciler Garajı ile ilgili olarak alacaklarla ilgili farklı açıklamalar var. Ne kadar para tahsil edildiği açık değil. Belediyenin Marmara Nakliyeciler hakkında bir dava açmıyor. Belediye susuyor ve Marmara Nakliyeciler Garajı şu anda işgalci durumda. 

Kocaeli Milletvekilimiz sayın Haydar Akar’a yazılı olarak verilen cevapta 2013 yılına kadar 2 milyon 99 bin liralık bir tahsilat yapıldığı söyleniyor. Ama meclis üyelerimize verilen cevapta da 2103 yılından sonra 2 milyon 99 bin liralık tahsilat yapıldığı söyleniyor. Arada ciddi bir çelişki var. Başkan yardımcısı Sadık Albayrak, milletvekilimize verdiği yazılı cevapta 2013 yılına kadar 2 milyon 99 bin lira tahsil edildiğini söylüyor ama meclis üyelerimize verilen resmi yazıda da 2013 yılından bugüne kadar, sözleşme bittikten sonra sanki bugüne kadar 2 milyon 99 bin lira tahsil edilmiş gibi cevap veriliyor. Bu cevapların hangisi doğru? Eğer 2013 yılından sonra tahsil etmişseniz bu para hangi hesaba girmiştir, nereye harcanmıştır? 

TOPÇU KIŞLASI TOKİ’YE DEVREDİLMESİN
Gebze’de Topçu Kışlası ile ilgili TOKİ’ye devredilmesini istemiyoruz. Gebze’nin sosyal alanlarının oluşturulması niçin değerlendirilmeli. Gebze’deki tüm kamuoyundan destek istiyoruz. Marmara Uzmanlarla ilgili sürekli zarar ettiriliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 2 milyon TL’lik bir alacak var. Bu alacak hiçbir şekilde bir takip tahsil yok. 

KENT KONSEYİ'NE NE OLDU?

Kanayan sorun Gebze Kent Konseyi hala çalışmıyor. Atıl durumda bırakılmış. Biran önce Kent Konseyi'nin seçimi yapılmalı. Belediyeden bağımsız olarak yakışır bir biçimde olmalı. Köylerimizi zorla mahalle yapıldı. Ancak hala planlar açıklanmadı. Buda oradaki insanları tedirgin etmekte. 2B ve tapu tahsisle ilgili ciddi sorunlar var. 2B arazi olan mahallelerdeki insanlar bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyor. Gebze’nin diğer bir sorunu da hayvan hakları ile ilgili hayvan barınağı yok. Acil olarak bir hayvan barınağı yapılmalı. Gebze Belediyesi'ne ait parsellerin rayiç bedelleri çok yüksek tutuluyor. Daha düşük ve uzun vadeli taksitlerle bu sorun çözülmeli.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat