Özdilek

Siyaset

CHP’li gençler fatura yaktı

Doğalgaza yurtdışından yapılan indirimin vatandaşın faturasına yansıtılmayacağını açıklayan Bakan Yıldız’ı protesto eden CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Fethiye Caddesi’nde doğalgaz faturası yaktı.

28 Şubat 2015 Saat: 17:24
CHP’li gençler fatura yaktı
CHP’li gençler fatura yaktı

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, Rusya'dan doğalgaz için yüzde 10.25 indirim alındığını fakat yüksek kurdan dolayı bunun faturalara indirim olarak yansımayacağını belirtmesine Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tepki geldi. İlimize gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP’li gençler, söz konusu indirimin vatandaşa yansımamasını Fethiye Caddesi üzerinde doğalgaz faturası yakarak protesto etti. Bazı CHP milletvekili aday adaylarının da destek verdiği eylemde, partinin gençleri, “İndirimler BOTAŞ’a çilesi vatandaşa” yazılı pankartlarla tepkisini dile getirdi ve indirimin vatandaşın faturasına da yansıması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Başkan Yıldız özetle şunları söyledi: “Bakan Yıldız, doğalgazı dolar ile aldıklarını ancak TL ile sattıkları bahanesiyle bundan önceki zararların buradan karşılayacaklarını ifade etti. 13 yıl boyunca kendi halkını kazıklayan, her şeyi özelleştiren AKP Hükümeti, vatandaşla dalga geçer gibi bir de zam yapmayacağını söyledi. Daha üç gün önce yüksek gelen doğalgaz faturasından dolayı 21 yaşındaki bir gencimiz mecburen yaktığı sobadan hayatını kaybetti. Ayakkabı kutularında para saklayanlar, bebekten katil, katilden bebek yaratanlar, kutuları biraz daha dolsun diye vatandaşı çaresizliğe sürüklemekten geri durmuyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat