Özdilek

Güncel

Hıdırellez coşku içinde kutlandı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan ‘Hıdırellez’ için düzenlediği etkinlik büyük coşku içinde gerçekleşti.

6 Mayıs 2015 Saat: 21:55
Hıdırellez coşku içinde kutlandı
Hıdırellez coşku içinde kutlandı

Zanburkan, öğrenciler ve veliler halaylar çekerek ve oynayarak eğlendi. Birçok gösterinin sergilendiği etkinlikte geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ‘Türk Kültüründe Nevruz Kutlamaları’ konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri de verildi. Etkinlikte konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Hıdırellez’in tek bir millete veya dine mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Vali yardımcısı Hacı Mehmet Kara, öğrenciler ve velilerin katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zanburkan, Hıdırellez’in farklı isimler adı altında farklı coğrafyalarda kutlansa dahi birbiriyle aynı olduğunu belirterek, “Hıdırellez bayramının belirli bir inanca belirli bir coğrafyaya mal etmek doğru değildir. Balkanlar’dan Kafkaslar’a Avrupa’dan Asya’ya kutlanan bu bayramı bizlerde kutlamaktayız. Hepinizin Hıdırellez bayramını kutluyorum” diye konuştu.

‘Türk Kültüründe Nevruz’ konulu yarışmanın kompozisyon dalında birincilik ödülünü İzmit Şehit Özcan Kan Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Aksoy kazanırken, şiir dalında birinciliği Körfez Hereke Uzunpınar Ortaokulu’ndan Yusuf Akdere, Resim dalında ise Derince Mevlana Ortaokulu’ndan Elan Yaren Yücel kazandı. Ödüllerinin takdiminin ardından etkinlik çeşitli gösterilerle devam etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat