Özdilek

Çevre

Mimarlık Haftasında, Tehtit Taması

Kocaeli Mimarlar Odası (TMMOB), önümüzdeki hafta kutlanacak olan ‘’Mimarlar Haftası ‘’kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Arısal ‘’ Yaşama hakkımız tehdit ediliyor’’ dedi.

1 Ekim 2015 Saat: 22:01
Mimarlık Haftasında, Tehtit Taması
Mimarlık Haftasında, Tehtit Taması

124 ÜLKE’DE KUTLANACAK
Kocaeli Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arsal Arısal, Başkan Yardımcısı Mehmet Kozcağız, yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla tarihi taş binada bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında, Dünya Mimarlık Gününün 5 Ekim tarihinde ‘’ Mimarlık, Bina ve İklim’’ teması ile Uluslararası Mimarlar Birliğine(UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık 1 milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacağı duyuruldu.


UYGARLIĞIMIZ TEHDİT ALTINDA
Küresel ısınma, çevre sorunları, savaş, açlık ve sömürü konularına da değinen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Arsal Arısal yaptığı açıklamada ‘’ Uygarlığımız küresel ısınma, çevre sorunları savaş, sömürü, açlık, yoksulluk ve ayrımcılık gibi nedenlerle varlığını sürdürebilme sorunlar ile karşı karşıyadır. Biyolojik çeşitliliğin hızla kaybolması ve çevre sistemlerinin genel kirlenmesi olarak görülen iklimsel değişiklik nedeni ile küresel ısınmaya bağlı olarak uygarlığımızın geleceği tehdit altındadır’’dedi.


KAPASİTE GİDEREK AZALMAKTA
Konuşmalarına şu şekilde devam eden Arısal ‘’ İklim değişikliği, tüm dünyada ve bölgemizde en çok hızlı kentleşme, nüfus artışı ve göçün dönüştürücü etkilerinin görüldüğü büyük yerleşimlerde etkisini göstermektedir. Doğal kaynaklarını kaybeden kentlerimizin iklim değişikliğine ve bu değişikliğin getireceği afetlere karşı koyabilme kapasitesi giderek azalmaktadır. Barınaktan kentsel boyuta kadar, bütün yerleşimlerin fiziksel ortamını oluşturan yapı ve mekan tasarımı olan mimarlık; sağlıklı ve yaşanabilir yapılı çevrenin üretimi ili yükümlüdür’’ifadelerinde bulundu.


AFET RİSKİ ALTINDAYIZ
Yaşadığımız yerlerin büyük afet riski altında olduğunu belirten Arısal ‘’ Dünyamızın, ülkemizin de içinde bulunduğu bölgemizin ve kentlerimizin büyük afet riskleri altında olduğu, yaşama hakkımızın dahi tehdit edildiği bu zorlu dönemde meslektaşlarımızın ve toplumumuzun Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyoruz.’’dedi. Ayrıca TMMOB, önümüzdeki hafta Dünya Mimarlık Günü kapsamında gerçekleştireceği programı da belirledi. Buna göre; 3 Ekim Cumartesi günü sabah 08:00’da Taraklı Gezisi, 5 Ekim 19:00’da Kentin Ruhu- Denize Kavuşamayan Kent İzmit Murat Uluğ konferansı, 6 Ekim 19:00’da Koruma mı? Katliam mı? Konulu konferans’ta Tevfik İlter söz alacak, 7-8 Ekim 16:00’da üye ve öğrencilerden Kent Fotoğrafları sergilenecek, 9 Ekim’de Mimarlık Balosu, tarihi taş binada gerçekleştirilecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat