Özdilek

Güncel

Mutlu: Kocaeli, tekrar emeğin başkenti olsun

Ulusal Kanal Gönüllüleri’nin dayanışması, kanalın Kocaeli bürosunun açılması ve Ulusal Kanal Gönüllüleri’nin arttırılması amacına destek olunması için bugün “Ulusal Kanal Gönüllüleri Dayanışma Kahvaltısı” düzenlendi.

2 Kasım 2014 Saat: 15:24
Mutlu: Kocaeli, tekrar emeğin başkenti olsun
Mutlu: Kocaeli, tekrar emeğin başkenti olsun

KYÖD Sosyal Tesislerinde verilen kahvaltıya katılım bir hayli yüksek oldu. Kocaeli’de 200 olan gönüllü sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyen toplantıda Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu ve Ulusal Kanal Program Müdürü Adnan Türkkan konuşmacı oldu.

 

YOĞUN KATILIM

İP İl Başkanı Neval Sağdıç, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Ali Akdemir, Gazeteci Tanju Cılızoğlu, ADD Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Küpçü,  Ulusal Kanal Gönüllüleri Türkiye Temsilciler sorumlusu, TGB Şube Başkanı Furkan Yüce ve Balyoz Davası’ndan tahliye olan Gölcüklü bazı askerler katıldı. Toplantının yapıldığı KYÖD Sosyal Tesisleri tamamen doldu.

 

“MÜCADELE DE YER ALIN”

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından ilk olarak sözü Ulusal Kanal Program Müdürü Adnan Türkkan aldı. Katılımcıları, Ulusal Kanal Gönüllüsü olmaya çağıran Türkkan “Olağanüstü dönemlerde olağan üstü tavırlar gerekir. Bu savaşın çok cephesi var. Artık saflar netleşmiş durumda. Bir yanda bölenler bir yanda birleştirenler. Ulusal Kanal birleştirenlerin cephesidir. Arkadaşlarımız burada gönüllü çalışması yürütüyor. Sizi Ulusal Kanal gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Bu onurlu mücadelede yer almaya çağırıyoruz” dedi.

 

TESLİM BAYRAĞI

İzmit ile ilgili bir çocukluk anısını anlatarak konuşmasına başlayan Mustafa Mutlu, “İzmit dediğiniz zaman aklıma SEKA işçileri gelirdi. Kitap fuarı için İzmit’e geldiğimde ilk önce kent içine girmiştik. Benim çocukluğumda işçilerin geçtiği yolda kara çarşaflı sıkma başlı kadınları gördüm. Ne yazık ki İzmit, işçi kenti olmaktan çıkmıştı. Türkiye’nin her yanı gerici olurda, emeğin başkenti gericilerin eline geçmez dediğimiz İzmit, teslim bayrağını çekmişti. Şimdi bu karanlığı dönüştürmek, yine burayı emeğin başkentine çevirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

İNSANLAR ÖLMESİN

Son olarak CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’ye muhalefet edemediğini ve topluma umut veremediğini vurgulayan Mustafa Mutlu, konuşmasının devamında “Bir gazeteci olarak tek beklentim var, bu ülkede artık insanlar aptalca nedenlerle ölmesinler. Bizim beklentimiz Kocaeli gibi bir kent tekrar emeğin başkenti olsun. Tekrar üretim kutsansın, tüketim değil. Şu kente 500’ün üzerine işçi çalıştıran bir tane fabrika açtılar mı? Ne yaptılar, sizi alışveriş merkezilerine tıktılar” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat