Özdilek

Güncel

Gezici Çanakkale Müzesi ilimizde

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Gezici Çanakkale Müzesi ilimize geldi.

21 Temmuz 2014 Saat: 18:01
Gezici Çanakkale Müzesi ilimizde
Gezici Çanakkale Müzesi ilimizde

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve bugüne kadar 35’e yakın ili ziyaret eden Gezici Çanakkale Müzesi, Çanakkale Savaşı’nı gelecek nesillere aktarmak için ilimize geldi. Fuar alanında gösterilen Gezici Çanakkale Müzesi’nin açılışına Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Kesen, İstanbul İl Müdürlüğü Vekili Mücahit Atakan Yılmaz ve Fatih Camii Kuran Kursu ile Çınarlı KOMEK Yaz Okulu Kuran Kursu öğrencileri katıldı.


ANADOLU’YU DOLAŞACAK
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunmasının ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Kesen,” Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle gezici müzemiz ilimizde bulunuyor. Bu organizasyonda katkısı geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Ardından konuşan İstanbul İl Müdürlüğü Vekili Mücahit Atakan Yılmaz ise, “ Kurtuluş Savaşı’nın önsözü niteliği olan Çanakkale Savaşı’nı gelecek nesillere aktarmak ve uzakta olan Çanakkale’yi ziyaret edemeyenler için gezici müzemizi açtık. Müze, Anadolu’yu dolaşarak Çanakkale Zaferi’nin önemini artıracak. Birlik ve beraberliğimizi sıcak tutacak” ifadelerini kullandı.

 

HEDEF 60 İL
Son olarak konuşma yapan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise “Şehitler diyarı Anadolu’ya Çanakkale ruhunu tanıtmak üzere ilimize gelen gezici müze, hepinizi selamlıyor. Çanakkale bütünlüğünü ve savaşma azmini temsil eden bu müzeyi gezen sevgili gençler, nasıl bir ecdadın torunları olduğunu görecek” şeklinde konuştu. 4 bine yakın eserin bulunduğu, 1 rehberin vatandaşa eşlik edeceği ücretsiz ziyaret edilecek olan Gezici Çanakkale Müzesi bugüne kadar 35’e yakın ili ziyaret etti. 2014 yılında ise 60 ili gezmeyi planlıyor. Kocaeli Fuarı’nda bulunan Gezici Çanakkale Müzesi, 21-23 Temmuz arası saat 14.00 ile 24.00 arası açık olacak ve ilimizden Gebze’ye gidecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat