Özdilek

Ekonomi

Arçelik işçisi direnişi sürüyor!

Metal direnişi sonrasında Gebze’deki Arçelik LG’de işten atılan 173 işçi, seslerini Kocaeli halkına duyurabilmek için farklı bir yöntem buldu. Sokak sokak gezip, seslerini halka duyuruyorlar.

13 Ağustos 2015 Saat: 13:11
Arçelik işçisi direnişi sürüyor!
Arçelik işçisi direnişi sürüyor!

Büyük metal direnişi sonrasında Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik LG’de işten atılan 173 işçi adına fabrika önünde kurdukları çadırda gece gündüz demeden direniyorlar. İşçiler gruplar halinde gece gündüz nöbet tutarken, bir taraftan da siyasi partiler, kamuoyu, diğer fabrikalar ve sokaktaki vatandaşlardan destek arayışlarını sürdürüyor. Bugüne kadar sürdürülen direnişlerden farklı olarak, sadece fabrika önünde aileleri ile birlikte kurdukları çadırda oturmakla kalmayan işçiler, Taksim, Kartal, İzmit ve Gebze başta olmak üzere her yerde sokak sokak gezip dertlerini anlatıp, destek istiyorlar.

SINIRLARI AŞTILAR

Direnişte 34 gününü geride bırakan işçiler, her gün gruplar halinde, ellerinde döviz ve bildirilerle ilçe ilçe, sokak sokak ve işyeri işyeri gezerek işlerine geri dönmek için sürdürdükleri direnişi anlatıyorlar. Gruplar halinde diğer fabrikalardaki işçileri,  ilçe meydanlarındaki vatandaşları, yollardaki araçları durdurarak işten atılma süreçlerini ve geri dönmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyorlar. İşçiler, kalabalık yerlerde de masalar açıp bilgilendirmede bulunuyor, vatandaşlardan mücadelelerine destek için imza topluyorlar.

İADE DAVASI SÜRÜYOR

Arçelik LG işçileri bir taraftan da Gebze’de 3 ayrı iş mahkemesinde açtıkları işe iade davalarının sonuçlanmasını bekliyor. İşçiler mahkemenin sonucunu beklerken, diğer taraftan da Anayasal haklarını kullanarak sendikadan istifa ettikleri için kapı önüne konulduklarını, amaçlarının işlerine geri dönmek olduğunu tek tek insanlara anlatıyor. Arçelik LG işçileri, fabrikada mobbing düzeyine varan baskıların son bulmasını, atılan işçilerin geri alınmasını, ücretlerin Renault’taki iyileştirmeler baz alınarak yükseltilmesini, Türk Metal’in fabrikadaki sendika odasının kaldırılmasını ve işçilerin seçtiği temsilcilerin yönetim tarafından tanınmasını istiyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat