Özdilek

Ekonomi

İstanbul metrosu İzmit'e kadar gelecek mi?

Ticaret ve sanayi odası başkanlarının bir araya geldiği 11’inci müşterek toplantısında, İstanbul metrosunun Gebze’den sonra İzmit’e kadar uzatılması gerektiğine dikkat çekildi.

22 Ocak 2015 Saat: 17:57
İstanbul metrosu İzmit'e kadar gelecek mi?
İstanbul metrosu İzmit'e kadar gelecek mi?

İlimizde faaliyet gösteren KOTO, KTO, GTO ve KSO’nın oda başkanları ve yöneticileri, KOTO Sosyal Tesislerinde 11’inci müşterek toplantıyı gerçekleştirdi. Yasa gereği yapılması gereken müşterek toplantıda beş gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Açılış konuşmasını yapan KOTO Başkanı Murat Özdağ, “Yasa gereğince bu toplantıların yapılması gerekiyor. Bundan sonra 4 ayda bir araya gelerek değerlendirmeler yapılacaktır. Kocaeli’yi ilgilendiren konular gündeme gelecektir. Kanun yapıcılara öneriler getirilecektir” dedi. 

 

“ZİRVE KENT İÇİN ÖNEMLİ”

Kartepe Ekonomi Zirvesi hakkında bilgi veren Murat Özdağ, “8 ay önce bu girişime başlanıldı. Belli bir süre ara verildi. Şimdi yeniden hayata geçirildi. Ekonomi Bakanı Zeybek ile görüşmemiz sonrasında zirve hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise “Kartepe Zirvesi kent için önemlidir. Oda olarak sizlerin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

 

“REKOR BİZDE”

Müşterek toplantının ikinci gündem maddesi olan UMEM BECERİ’10 projesi hakkında söz alan Zeytinoğlu, “İşsizlik sorunu çok önemlidir. Kentimizde yüzde 19 seviyesindedir. UMEM BECERİ’10 projesi kapsamında işverenlerin isteğine göre verilen kurslar sayesinde ara elemanı yetirilmeye çalışıyor. Bu güne kadar 414 kurs açılmıştır. 6 bin 114 kişi kurs görürken, 4 bin kişi iş bulmuştur. Bu konuda rekor bizdedir” şeklinde konuştu. 

 

“KOCAELİ SÜPER LİGDE”

Tekrar söz alan Murat Özdağ, “Meslek liselerinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi odalara devredilmesi gerekiyor. Meslek liseleri çok önemli noktaya gelecektir. OSB’lere verilen hakların bu sisteme geçilene kadar odalara da verilmesi gerek. Bütün meslek liselerinin devredilmesi gerekiyor” dedi. Meslek lisesi memleket meselesidir diyen Gebze Ticaret Odası Başkanı Çiler de “Meslek liselerinin devri konusunda herkesin görüşü alınmalıdır. Kocaeli ticaret bakımından süper ligdedir. Bunun gereğini yapmalıyız” ifadesine yer verdi.    

 

“ZAMANDAN TASARRUF OLACAK”

Müşterek toplantının üçüncü gündem maddesi olan İstanbul Metrosunun Gebze’den sonra İzmit’te kadar uzatılması hakkından söz alan Nail Çiler,  “Gebze OSB’lerde trafik çok zor işlemektedir. Metro çok önemli ulaşım araçlarından biridir. Pendik-Çayırova 16 km uzunluğundadır. Metronun uzatılması kente büyük katkı verecektir. Metronun İzmit’te kadar uzatılması çok önemlidir. Zamandan tasarruf sağlanmış olacaktır” dedi.

 

SAKARYA-DÜZCE’YE KADAR METRO

KSO Başkanı Zeytinoğlu “Metronun Sakarya ve Düzce’ye kadar yapılması gerekiyor” dedi. Kuzey Anadolu Otoyolu’nun Körfez’den çıkışı konusunda söz alan Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, “Bu konuda kime gittiysek destek vermiştir. Bu yolun 9 çıkışı bulunuyor. Ülkemizde bu kadar yatırım yapılırken Kocaeli’ye bağlantı yolu yoktur. Hiçbir ilçeye bağlanmıyor. Kocaeli’den vergi almaya gelirken alınıyor. Bu bağlantının yapılması gerekiyor. Limanların çok önemlileri Körfez’de bulunuyor” açıklamasında bulundu.

 

“İZLEYİCİ DURUMDAYIZ”

TOKİ eşittir rantsal dönüşüm olmuştur diyen Oda Başkanı Çiler, “Gebze’nin ciğerlerine göz diktiler. Kentsel Dönüşümde de aynı UKOME gibi izliyoruz. Başka bir şey yapmıyoruz. Bizleri sadece gözlemci olarak istiyorlar. Kentsel Dönüşüm rantsal dönüşüme dönmemelidir. Projenin karşılıklı görüşülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat