Özdilek

Ekonomi

Unilever sözleşmesi imzalandı

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi örgütlü olduğu Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş ile yeni toplu iş sözleşmesi imzaladı.

13 Temmuz 2016 Saat: 22:53
Unilever sözleşmesi imzalandı
Unilever sözleşmesi imzalandı

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi örgütlü olduğu Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş ile yeni toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşminin ilk yılında birinci altı ay için yüzde 15, ikinci altı ay için enflasyon + 125 TL, ikinci yıl birinci altı ay için enflasyon + 1, ikinci yıl ikinci altı ay için enflasyon + 2 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 18 ile 25 arasında değişen oranlarda zam gerçekleşti.
Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre yasal maddeler aynen korundu. Bireysel emeklilik ücretinde işveren payı 50 TL’den 75 TL’ye çıkartıldı. Ayrıca Konya’ya taşınma ile alakalı 5 bin TL taşıma, 5 bin TL’de yerleşme ücreti alınmıştır.

Konya’ya taşınma süreci devam eden işletmede yeni sözleşme Konya ve Gebze fabrikaları dahil 550 çalışanı ilgilendiriyor.
Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Türkiye'nin örnek toplu iş sözleşmelerinden birini imzaladıklarını belirtip, “Bu sözleşmeyi imzalanma aşamasına getiren ve imzalayan genel merkez yönetimine, şube yönetimine, temsilcilere, uzmanlara, çalışanlara ve işvereni temsilen katılan heyete şahsim ve sendikam adına teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz çalışanlarımıza , işyerimize ve örgütümüze hayırlı olsun” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat