Özdilek

Güncel

Kadına şiddete kefenli yürüyüş

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla kefenli yürüyüş düzenledi.

26 Kasım 2014 Saat: 14:46
Kadına şiddete kefenli yürüyüş
Kadına şiddete kefenli yürüyüş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Kocaeli Kadın Platformu üyeleri bir yürüyüş düzenledi. İzmit düzenlenen yürüyüş Merkez Bankası önünden başlayarak Cumhuriyet Parkı’na kadar sürdü. Bazı kadınlar üstlerine giydikleri kefenlere cinayete kurban giden adını yazdığı görüldü. Sloganlar ve ellerindeki dövizler eşliğinde yürüyen kadınlar, kadına şiddete karşı birlik mesajı verdi. Cumhuriyet Parkı’nda grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan, “Erkek şiddeti savaş olsa da olmasa da kadınları hedef alıyor. Kadın katliamları, tecavüz, taciz, nefret cinayetleri, neo liberal politikalar nedeniyle artan iş cinayetleri hız kesmeden sürüyor” şeklinde konuştu. Kalabalık kadın grubu basın açıklamasının ardından alanda bir süre halay çektikten sonra olaysı bir şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat