Özdilek

Ekonomi

"Halkın demiryoluna güveni kalmadı"

Devlet Demiryollarının özelleştirmesiyle ilgili basın açıklaması yapan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri özelleştirmenin getireceği sorunlara değinerek, süreç içerisinde demiryolu ulaşımının halkın güvenini

19 Kasım 2014 Saat: 18:13
"Halkın demiryoluna güveni kalmadı"
"Halkın demiryoluna güveni kalmadı"

Türkiye Demiryolu Ulaşımının Serbestleştirilmesi Hakkındaki yasa tasarısının 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girmesi ve bu tarihteki özelleştirmenin ardından çeşitli sorunların yaşandığını vurgulayan KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmit Garı önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını yapan BTS Genel Hukuk sekreteri Çoşkun Çetinkaya  özeleştirmenin getirdiği sorunlara değindi. Çetinkaya, “Biz demiryolcular bir kez daha yollara düştük. Bizleri demiryoluna düşüren AKP’nin adaletsiz uygulamalarıdır” diye konuştu.

 

YANDAŞLIK ATAMALARI

BTS Kocaeli İl Temsilcisi İlker Önal, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mithat Ercan, EMEP İl Başkanı Arzu Erken, Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Ethem Kartal ve Dersimliler Derneği Şube Başkanı Ruhi Çelik’in destek verdiği açıklamada Çoşkun Çetinkaya, özetle şunları söyledi: “1995’ yılının ardından ve demiryollarının yeniden yapılanması adı altında atılan adımlarla bugün gelinen noktada demiryollarının 158 yıllık kurumsal işleyişi bir kenera atılmış, TCDD yönetimi tarafından likayat ve başarı gibi ölçüler bir kenera bırakılara taraflı davranılmakta özellikle siyasi kadrolaşmayla birlikte, bilgi birikim ve deneyim isteyen kadrolara siyasi yandaşlık üzerinden ehil olmayan atamaları yapılmaktadır.

 

ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI

Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolu personeli içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla ‘Demiryollarının özelleştirme uygulamalarına karşı yürüyüyoruz’ adı altında bu eylem kararını aldık.” Çetinkaya, İzmit’İn ardından yarın da Adapazarı ve Bilecik Garı’nda da açıklama yapacaklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat