Özdilek

Siyaset

Adaylık için 20 imzayı bulamadılar, 591'i bulabilirler mi?

Çatı aday' İhsanoğlu'nu beğenmeyip kendi adaylarını çıkarmak için harekete geçen ancak 20 imzayı bulamayan CHP'nin 'ulusalcı' vekilleri, seçim sonrası kurultay çağrısı yaptı. CHP kulislerinde şimdi 20 vekilin

13 Ağustos 2014 Saat: 10:36
Adaylık için 20 imzayı bulamadılar, 591'i bulabilirler mi?
Adaylık için 20 imzayı bulamadılar, 591'i bulabilirler mi?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda bitmesi sonrası Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına karşı çıkan ‘ulusalcı’ vekiller harekete geçti. Aralarında Nur Serter, Süheyl Batum ve Emine Ülker Tarhan’ın da bulunduğu vekiller açıklama yapıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun istifasını ve kurultay taleplerini açıkladı. Grup Başkanvekili Muharrem İnce de parti yönetimini eleştirdi. Bu açıklamalar üzerine parti kulisleri hareketlendi. Kulislerde kurultay toplanır, Kılıçdaroğlu 2015 genel seçimleri öncesi tasfiye edilir mi yoksa Deniz Baykal döneminden kalan son ekipte parti dışına itilir mi soruları sorulmaya başlandı. 

KILIÇDAROĞLU İSTEMEZ İSE KURULTAY ZOR Parti kulislerinde CHP lideri istemediği sürece kurultayın toplanmayacağı dile getiriliyor. CHP’nin tüzüğü gereği 1180 delegesinin yarısından bir fazlasının imza vermesi halinde kurultayın toplanabileceği göz önüne alındığında cumhurbaşkanı adayı için 20 vekilin imzasını alamayan ‘ulusalcı’ vekillerin seçimli kurultayı toplamak için 591 imzayı bulup bulamayacakları ise merak konusu. 

MYK’DA DEĞERLENDİRİLECEK 
Seçim sonrası yaptığı açıklamalarda başarısız olmadıklarını söyleyen ve ‘örgüt isterse kurultay toplanır’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay taleplerine nasıl cevap vereceği merak konusu oldu. CHP MYK’sı bugüntoplanıyor. Toplantıda seçim sonuçları ile kurultay taleplerinin değerlendirileceği dile getiriliyor.Bu toplantıda bir karar verilmeyeceği ancak istişareler sonrası haftaya yapılacak MYK toplantısından kurultay var ya da yok kararının çıkabileceği dillendiriliyor. 

KILIÇDAROĞLU KURULTAY RESTİNİ GÖREBİLİR 
CHP kulislerinde içindeki ulusalcı kanadın kurultay restini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreceği ve partiyi seçimli kurultaya götürebileceği yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Hem tüzük hem seçimli kurultayı aynı zamanda toplamayı hedefleyen CHP liderinin böyle yaparak bir taşta iki kuş vurmayı planladığı dile getiriliyor. Birinci düşüncesi parti içi muhalefete ‘çıkarın adayınızı yarışalım ve hesap burada bitsin’ diyecek. Böylece hem pek memnun olmadığı parti meclisini değiştirme imkânı bulacak, hem de 2015 seçimleri öncesi ulusalcı kanadı tamamen tasfiye edecek. Parti kulislerinde tabanın Kılıçdaroğlu’nu desteklediği, CHP liderinin kurultaydan güçlenerek çıkacağı belirtiliyor. 

GÜÇLÜ GENEL SEKRETER GERİ Mİ GELİYOR? Kılıçdaroğlu'nun ikinci yapmak istediği şey ise parti içinde güçlü genel sekreterliğe geri döndürmek. CHP lideri böylece parti ve örgütler üzerindeki kontrolü kolaylaştırmak istiyor. Partide tüzükte yapılacak görevden alma ve atamaları kolaylaştıran bir madde ile de örgütü yenileme planı yapıldığı konuşuluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat