Özdilek

Güncel

TEGV çocukların hayatına dokunuyor

İlimizde Körfez Öğrenim Birimi’yle çocukların hayatlarına dokunmaya devam eden Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, TÜPRAŞ İlkokulu öğrencileriyle birlikte ‘Yurttaşız, katılımcıyız’ ve ‘Barış Kültürü’ etkinlikleri gerç

13 Nisan 2014 Saat: 17:49
TEGV çocukların hayatına dokunuyor
TEGV çocukların hayatına dokunuyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) Körfez gönüllüleri, Körfez Öğrenim Birimi’nde TÜPRAŞ İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek çifte etkinlik sunuyor. TEGV, “Yurttaşız, katılımcıyız” ve “Barış Kültürü” etkinlikleriyle eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Etkinlik sonunda çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken Körfez Öğrenim Birimi Sorumlusu Gazi Maraş, desteklerinden ötürü gönüllülerine, Tüpraş  İlkokulu  yönetimine ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

 

YURTTAŞIZ, KATILIMCIYIZ

TÜPRAŞ İlkokulu’ndan gelen çocuklarla Körfez Öğrenim Birimi’nde haftada iki ders saati bir araya gelen TEGV gönüllüleri, TEGV’in değerli bağışçısı Nirun Şahingiray adına hazırlanan “Yurttaşız, Katılımcıyız” etkinliği ile çocukların ve gençlerin, çağcıl, haklarını bilen, kalıp yargılardan, önyargılardan, ayrımcılıktan, şiddetten uzak, toplumsal konular üzerinde eleştirel düşünebilen bireyler ve yurttaşlar olarak yetişmelerine katkı yapmayı hedefliyor.

 

BARIŞ KÜLTÜRÜ

TÜPRAŞ İlkokulundan gelen çocukların bir bölümü Yurttaşız, Katılımcıyız etkinliğine katılırken, diğer bölümü ise, yaşadıkları dünyada her zaman güncelliğini ve önemini koruyan barış kavramını içselleştirmelerine yardımcı olmak, sürdürülebilir barış kültürü edinmelerine katkı sağlamak ve çatışmaların daha yaratıcı, şiddet içermeyen, işbirliği içinde ve herkesin kazanabileceği yöntemlerle çözülebileceğini görmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan Barış Kültürü etkinliğine katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat