Özdilek

Ekonomi

Bakan sanayicileri dinledi

KSO’nun yönetim kurulu toplantısına katılan Bakan Fikri Işık, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Sanayiciler, Kocaeli'de, bir an önce 'Büyük Mükellefler Vergi Dairesi' kurulmasını talep ettiler

16 Nisan 2014 Saat: 17:40
Bakan sanayicileri dinledi
Bakan sanayicileri dinledi

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) yönetim kurulu toplantısına katıldı, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Sanayiciler, Bakan Işık'tan, Türkiye’nin en büyük 92 firmasının bulunduğu Kocaeli'de İstanbul'daki gibi 'Büyük Mükellefler Vergi Dairesi' kurulması istedi.

 

SORUNLARI ANLATTILAR

Sanayi Odası'nda KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul katıldığı toplantıya Bakan Işık'ın yanı sıra, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO yöneticileri ile sanayiciler satıldı. 2 saat süren toplantıda, oda başkanı Zeytinoğlu ile yönetim kurulundaki sanayiciler, sorun ve isteklerini aktardı.

 

ARGE DESTEĞİ ÖNEMLİ

Sanayiciler, Ar-Ge Merkezlerine sağlanan muafiyetlerden Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı ve sigorta prim teşviği için, çalışan Ar-Ge personeli sayısına bağlı olarak kademeli destek yaklaşımının, Ar-Ge merkezlerinin kurulmasını teşvik edeceğini ve sayısını artıracağını düşündüğümüzden teşvik mekanizması içerisine alınmasını istedi.

 

VERGİ DAİRESİ İSTEDİLER

Toplantıda, kişi başına en fazla vergi veren il durumundaki Kocaeli'de, bir an önce 'Büyük Mükellefler Vergi Dairesi' kurulması istendi. Sanayiyi ilgilendiren yasal düzenlemeler de talep eden sanayiciler, Türkiye’nin en büyük 92 firmasının yerleşik olduğu ilimizde Kocaeli Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’nin kurulmasının yararlı olacağı ve bu şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin artacağı belirtildi.

 

KIYI KENAR PLANI

İstekler arasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan 'Kocaeli Bütünleşik Kıyı-Kenar Planı'nın henüz onaylanmadığı hatırlatılarak, bu nedenle Kocaeli limanlarında birleşme ve genişleme çalışmaları bu nedenden dolayı askıya alındığı vurgulandı. Sanayiciler toplantıda ayrıca, şirketlerde temsil yetkisinin sınırlandırılması, KKDF oranı, kimya sanayiinde ÖTV’de alınan teminatlar konusunda da yeni düzenleme yapılması için taleplerde bulundu.

 

DÖRDÜNCÜ DEMİRYOLU HATTI

Toplantıda sanayiciler, programda aksama olmazsa 29 Mayıs'ta seferlerine başlayacak olan Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaatı sırasında yeniden düzenlenen demiryolu hattında, dördüncü demiryolu hattının planlanması ve kapasitesinin artırılması da talep edilirken, planlara alınan 3. hat demiryolunun, yük taşıma sorununu çözemeyeceği, söz konusu yeni hat ile taşınabilecek yük tonajının ancak 3 milyon tona çıkabileceği hatırlatıldı.

 

CENGİZ TOPEL VE DERİNCE LİMANI

Sanayiciler, Cengiz Topel Havaalanı için valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin de ortağı olduğu bir konsorsiyum oluşturma çabası içinde bulunulduğu da belirtilerek, havaalanının kargo taşımacılığı ile gelişmesini istedi. Derince Limanı ve Hinterlandı Projesi’nin de tamamlandığı hatırlatılarak bunun yakında kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilerek, “Projenin en çarpıcı sonucu, Derince Limanı'nın stratejik bir liman olarak algılanması ve sadece Kocaeli ekonomisine değil, ülke ekonomisine de ekonomik katkı sağlayabileceğinden dolayı kritik bir liman olarak değerlendirilmesidir” denildi.

 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Toplantıda organize sanayi bölgeleri ile ilgili bilgiler ve istekler de aktarılırken, imar planlarında görülen sıkıntılar, OSB’lere arsa tahsisleri, OSB'lerdeki KOSGEB payı, arsa satış hasılatlarına getirdiği yük gibi konular da aktarıldı. Bunların çözümü için destek istendi. Toplantı sonunda bu istekleri içeren dosya Bakan Fikri Işık'a teslim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat