Özdilek

Güncel

Çalışkan,Darıca'dan Hızlı Çıkış Yaptı

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Avukat Saide Arslan Çalışkan, Darıca’da düzenlediği toplantıda, milletvekilliği adaylık için ilk çıkışını yaptı.

12 Mart 2015 Saat: 12:51
Çalışkan,Darıca'dan Hızlı Çıkış Yaptı
Çalışkan,Darıca'dan Hızlı Çıkış Yaptı

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Avukat Saide Arslan Çalışkan, Darıca’da düzenlediği toplantıda, milletvekilliği adaylık gerekçelerini açıkladı ve partililerden destek istedi. Çalışkan, “Hukukçu olarak, hukukun üstünlüğü için, kadın olarak kadın hakları,  demokrat olarak demokrasi,  eski ilçe Başkanı olarak partim ve eski Meclis üyesi olarak kentim için birikimimle, eğitimimle, deneyimimle, gençliğimle mücadeleye varım. Örgütten gelen bir yoldaşınız olarak herkesten destek ve güç istiyorum. Son söz olarak, sonuç ne olursa olsun tüm aday adayı arkadaşlarımla iktidarımız için omuz omuza mücadele edeceğimi ifade ediyor, kendimi sizlere emanet etmek istiyorum.”dedi.

 

KİMLER KATILDI?

 

CHP Gebze ilçe başkanı ve eski Darıca Belediye Meclis üyesi Avukat Saide Arslan Çalışkan ilk açıklamasını çocukluğunun geçtiği Darıca’da yaptı. Toplantıya CHP Darıca İlçe Başkanı Şinsai Serdar, Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, Eski ilçe Başkanı Baykal Kaya, Gebze eski Belediye Başkanı M. Emin Akın, Gebze eski İlçe Başkanı Özkan Koçak, Çayırova eski Belediye Başkanı Timur Koç, Gebze Belediye Meclis üyesi, Avukat recep Dursun ve Yüksel Genç, Mimar Salih Işık ve çok sayıda partili katıldı.

 

ERZURUM’DAN GEBZEYE, ANKARA’DA AVUKATLIĞA

 

Çalışkan konuşmasına biyografisini sunarak başladı. Çalışkan, “1971 tarihinde Erzurum, İspir ilçesinde doğdum.1972 yılında ailemin Erzurum’dan Gebze’ye taşınması dolayısıyla, Gebze de yaşamaktayım. İlk, orta ve lise eğitimi mi Gebze’de, üniversite eğitimimi ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım. 1996 yılında Gebze’de serbest avukat olarak çalışmaya başladım. Aynı yıl Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Yine aynı yıl Cumhuriyet Halk Partisi Gebze gençlik kolları yönetiminde eğitim sekreterliği görevini yaptım. Kadın ve Gençlik Kollarından sorumlu başkan Yardımcılığı, Eğitim Sekreterliği, İlçe sekreterliği ve Gebze ilçe Başkanlığı, son olarak Darıca ilçesinde meclis üyeliği yaptım.”dedi.

 

BARO VE DERNEKLERDE GÖREV

 

Kocaeli Milletvekili aday adayı Avukat Saide Arslan Çalışkan, Gebze Atatürkçü Düşünce Derneği ve Gebze Genç Sanayici ve İş Adamları derneğinde yöneticilik, Kocaeli Barosunda disiplin kurulu üyeliği, Gebze’de Kocaeli Barosu ilçe temsilcisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği başkanlığı görevlerinde bulunduğunu söyledi. Çalışkan, evli ve iki çocuk annesi olduğunu ifade etti. Çalışkan, daha sonra ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

DEMOKRASİYE DARBE VURULDU

 

Ülkemizde zaten güdük olan demokrasinin AKP iktidarları tarafından adım adım yok edildiğini düşündüğünü, Cumhuriyetimizin de değerlerinin teker teker yok edildiğini, içinin büyük oranda boşaltıldığını dile getiren Çalışkan, “ Sinsi bir planla, bizzat parlamento eliyle, yasalar kılıfı adı altında hukukun üstünlüğü yok edildi. Yargı bağımsızlığına hem fiili hem yasalar düzeyinde operasyonlarla ağır darbe vuruldu. Ordu ve polis gücü yine hem yasal dönüşümlerle hem fiili darbelerle yürütmenin bir parçası haline getirildi. Yasama ise, hukuk ve demokratik işleyişin dışına çekildi. Tüm yasalar, iktidar erkinin korunması şekillendirildi. Sonuçta, yasama organı işlevi parmak indirip kaldırılan ve muhalefetin haklarının yok edildiği işlevsiz bir parlamentoya dönüştürüldü.”diye konuştu.

Cumhuriyet sistemimizin bir ilkesi olan Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinden sapıldığını, bu yüzden vurgulayan Çalışkan, “Ne komşumuz ne dostumuz ne de itibarımız kalmıştır. Ülkemiz  mezhep çalışmalarının içine taraf olarak sürüklenmiştir.”dedi.

 

“İÇ GÜVENLİK YASASI”NI ELEŞTİRDİ

 

Avukat Çalışkan, ülkede demokrasinin yasal düzmecelerle askıya alındığını, İç Güvenlik Yasası ile olası halk hareketlerinin ve muhalif direnişlerin önünü kesmek için özgürlüklerin önüne set çekilmek istendiğine dikkat çekti.

 

İŞSİZLİĞE, KADIN CİNAYETLERİNE ÖNLEM İSTEDİ

 

Yasal düzenleme, önlem ve uygulamaların sadece emekçilere ve muhalif kesimlere karşı alındığına dikkat çeken Çalışkan “ Her fırsatta işçiye önlem, greve önlem, yürüyüşlere önlem, gençlere önlem ve öğrenciye önlem alınıyor. Oysa, kadın şiddetine, işsizliğe, yoksulluğa, asgari ücrete, düşük emekli ücretlerine ve yolsuzluklara hiçbir önlem alınmamaktadır. Bir hukuk insanı, bir adalet insanı olarak bu tablo karşısında susmak, sesiz kalmak insana insanlığını kaybettirir. Bu yüzden susmadım ve susmayacağım”diye konuştu.

 

ANNESİ BERKİN’İN YORGANINI ÖRTÜYOR OLACAKTI

 

Ülkemizde kadın cinayetleri ve şiddetin artması üzerinde de duran Çalışkan konuşmasının bir bölümünü de Gezi direniş sırasında ve çeşitli zamanlarda yaşamlarını yitiren Berkin Elvan, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz,  Ethem Sarısülük, Özgecan ve diğer gençlere ayırdı. Çalışkan, “Bir anne olarak gençlerimizin öldürülmesi ve şiddete maruz kalması bu iktidar döneminde dev boyutlara ulaştı. Ölenlerin, linç edilenlerin sayısını bile unuttuk. Bir anne olarak içim yanıyor. Belki şimdi o çocuklar annelerinin dizinin dibinde olacak, Berkin’in annesini onu yorganını örtecekti. Bu ne acıdır, bu ne kindir”dedi.

 

BERKİN VE GENÇLERİ ANARKEN AĞLADI

 

Çalışkan özellikle yaşamını yitiren gençleri anarken, duygulanıp ağlaması, salonda duygulu anlar yaşamasına neden olurken, salonda alkış tufanı koptu. Çalışkan,  Parlamentoda onlar için olmak istediğini vurguladı.

 

İKTİDAR OLMAK ÖNEMLİ

 

CHP’nin iktidar olmasının önemli olduğunu, aday olması durumunda, CHP’nin hem iktidar mücadelesine, hem oy artırmasına katkıda bulunacağını, milletvekili olması durumunda ise,  parlamentodaki aktif bir vekil olarak görev yapacağına inandığını vurgulayan Çalışkan, “ Aday olmasam da yine partime ve adaylara destek vereceğim” dedi.

 

KENDİMİ SİZE EMANET EDİYORUM

 

Çalışkan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hukukçu olarak, hukukun üstünlüğü için, kadın olarak kadın hakları için,  demokrat olarak demokrasi için, eski ilçe Başkanı olarak partim için, eski Meclis üyesi olarak, kentim için, birikimimle, eğitimimle, deneyimimle, gençliğimle mücadeleye varım. Örgütten gelen bir yoldaşınız olarak herkesten destek ve güç vermelerini istiyorum. Son söz olarak, sonuç ne olursa olsun tüm aday adayı arkadaşlarımla iktidarımız için omuz omuza mücadele edeceğimi ifade ediyor, kendimi sizlere emanet etmek istiyorum.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat