Özdilek

Siyaset

Kocaeli Kadın Platformu yürüdü!

Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nünde yürüdü.

26 Kasım 2015 Saat: 00:40
Kocaeli Kadın Platformu yürüdü!
Kocaeli Kadın Platformu yürüdü!

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla İzmit’te yürüyüş düzenledi. Merkez Bankası’ndan başlayan yürüyüş boyunca kadınlar ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’, ‘Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa’ sloganları attı. Ellerinde pankartlarla yürüyen grup Yürüyüş Yolu üzerinden Alemdar Caddesi’ne çıkarak buradan Cumhuriyet Parkı’na geldi.

 

Oldukça renkli görüntüler sergileyen yürüyüş, Cumhuriyet Parkı’na geldiğinde grup adına basın açıklamasını SES Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Leyla Sakın okudu. Sakın, “Bu günün simgesi Mirabel Kardeşlerin Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı yürüttükleri özgürlük mücadelesi nedeniyle katledilmesinin üzerinden yarım yüzyılı aşkın zaman geçti. Ancak dünyanın her yerinde kadınlar hala sömürülüyor, baskı ve şiddete martız kalıyor, tecavüze uğruyor, katlediliyor. Kadınların rengi, dili, yaşadıkları coğrafya değişiyor ama uğradıkları şiddetin kaynağı değişmiyor. Erkek egemen sistemin kendisi bu şiddeti bin yıllardır yeniden üretiyor” dedi.

 

 

Sakın sözlerine şu şekilde devam etti: “Her gün yaklaşık 5 kadın katlediliyor. Yüzlerce kadın ve kız çocuğu tecavüze ve cinsel istismara maruz kalıyor. Yanı başımızdaki kadını korumaya çalıştığımız için, yemeği tuzsuz yaptığımız için, boşanmak istediğimiz için, aşklarına karşılık vermediğimiz için, barışmayı reddettiğimiz için, sadece kadın olduğumuz için, cinsel yönelim ve cinsel kimliğimiz farklı olduğu için şiddete maruz kalıyor, katlediliyoruz. Evimizde, kapımızın önünde, işyerimizde, sokakta, mecliste kısacası yaşamın her alanında erkek-devlet şiddetiyle yüz yüze kalıyoruz.”

 

13 yıllık cinsiyetçi pratiğiyle kadınların sosyal, siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşamdan koparmaya çalışan AKP iktidarı kadın düşmanı politikalarına hız kesmeden devam ediyor diyen Sakın, “Erkek devletinin son bulması için, savaşa karşı onurlu bir barışın inşası için tüm kadınları dayanışmayı büyütmeye, 25 Kasım direniş mirasına sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Sakın’ın açıklamasının ardından Dilan Çiftçi basın açıklamasını Kürtçe olarak okudu. Açıklamanın bitmesinin ardından halay çeken grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat