Özdilek

Teknoloji

Karada ve denizde ücretsiz internet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 39’u belediye otobüsü ve 2’si vapur olmak üzere 41 noktada ücretsiz internet hizmeti veriyor

16 Mart 2015 Saat: 20:19
Karada ve denizde ücretsiz internet
Karada ve denizde ücretsiz internet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi toplu taşıma araçlarında vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabilmesi için vermiş olduğu internet hizmetini arttırdı. Sınırsız özelliğiyle vatandaşların hizmetine sunulan internet sistemi 39’u belediye otobüsü ve 2’si deniz ulaşım vapuru olmak üzere 41 toplu taşıma aracında bulunuyor.

 

39 OTOBÜS SEFERİNDE

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de ulaşım ağını sorunsuz hale getirmek amacı ile bir yandan dev yatırımlar hayata geçirirken bir yandan da ulaşım araçlarını daha konforlu hale getiriyor. Vatandaşların kaliteli ulaşım yapmaları amacı ile şehir içi araçlarını doğa dostu doğal gazlı otobüslerle yenileyen Büyükşehir, otobüslerde ücretsiz internet hizmetini güçlendirdi. 2014 yılında 22 otobüste verilen hizmete17 otobüs eklenerek 39 araçta internet hizmeti sunulmaya başlandı.

 

DENİZ ULAŞIMINDA DA MEVCUT

Vatandaşların büyük memnuniyetini kazanan örnek hizmet sadece belediye otobüsleri ile sınırlı kalmadı. Kocaeli’deki hizmet veren deniz otobüslerinde konulan sistem ile vatandaşlar deniz ulaşımlarında da ücretsiz olarak internet kullanmaya başladı. Vatandaşlar böylece gideceği yere kadar internet keyfini yaşama fırsatı buluyor. Körfez’e nazır internete girme fırsatı bulan vatandaşlar keyifle yolculuklarını yapma imkânı yaşıyor.       

 

LOGLAMA SİSTEMİ İLE

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı bu proje Türkiye'de 5651 internet kanununun kapsadığı hususları dikkate alarak hayata geçirilen ilk ve tek belediye olma özelliği taşımakta. Bu kapsamda internet üzerinden oluşabilecek bilişim suçlarının önüne geçebilmek ve suç teşkil eden olayların sorumlularını tespit etmeyi amaçlayan kanun gereğince loglama kaydı tutulmakta. Ayrıca loglama sisteminin ekstra yükümlülükler ve takip gerektirdiği için hizmetin sürekliliği için her an aksatılmadan takip ediliyor. 

 

41 NOKTADA İNTERNET

Ücretsiz internet hizmeti kent genelinde birçok hatta verilmektedir. Karamürsel’den Kandıra’ya, Gölcük’ten Gebze’ye kadar ulaşan sefer ağında işleyen sistem İzmit’ten Kartal’a giden 200 no’lu otobüs hattında da vatandaşların hizmetine sunuluyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat