Özdilek

Siyaset

Destici ile İhsanoğlu İzmit’te karşılaştı

Gebze’de katılacağı iftar programı için ilimize gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, aynı saatlerde ilimizde olan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile İzmit’te karşılaştı. İkili BBP İl binasında bir araya gelerek bası

20 Temmuz 2014 Saat: 10:07
Destici ile İhsanoğlu İzmit’te karşılaştı
Destici ile İhsanoğlu İzmit’te karşılaştı

Gebze‘de düzenlenen Eskişehirliler Federasyonu’nun iftar programı için ilimize gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, program öncesinde İzmit merkezde bulunan BBP İl binasını ziyaret etti. Aynı saatlerde ilimizde programı olan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise BBP Genel Başkanı’nın burada olduğu haberini alınca Destici’yi il binasında ziyaret etti. İhsanoğlu’na ziyarette MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da eşlik ederken, gerçekleşen buluşmada BBP İl Başkanı Şeref Gönenli ve BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi seçilen Serhat Duyar’da hazır bulundu.

 

İhsanoğlu ile İzmit’te karşılaşmalarının tamamen tesadüf olduğunu belirten Destici, “ Bu gün Gebze ‘de düzenlenen Eskişehirliler Federasyonu’nun iftar programı için buradayım. Hemşehrilerimle bu akşam orada olacağım. Bu vesileyle BBP İl binamızıda ziyaret edelim dedik. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin ihsanoğlu ile karşılaşmamız önceden planlanmış bir şey değil. Ama güzel oldu hem bir hasret giderme , hemde sizlerin huzurunda birlikte olmaktan gerçekten gurur duyduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Konuşmasına Gazze’de yaşanan olaylar canımızı sıkıyor diyerek devam eden Destici, “Bir an önce bu saldırıların durdurulmasını vicdanı olan her insan gibi arzu ediyoruz. Türkiye’nin de artık söylemden eyleme geçmesini ve başta İsrail ile ilişkilerinin tamamen durdurulması konusunda kararlı ve ciddi adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanlığı seçiminde BBP olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı almalarına değinen Destici, “Kararımızı kamuoyuna basın aracılığıyla paylaştık. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız ve biz inanıyoruz ki inşallah her şeyden önemlisi barış ve huzur içerisinde bir seçim geçsin”dedi. Seçim sürecinin demokratik bir yarış ve tercih olduğuna değinen Destici, “Biz nasıl başkalarının demokratik tercihine saygı duyuyorsak herkesinde bizim ve diğerlerinin vermiş olduğu bu karara saygı duyması gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum. Ekmeleddin Bey bizi ziyaret ettiğinde biz Cumhurbaşkanlığında ki beklentilerimizi açıkça konuştuk. Tatmin edici cevaplar aldık bunun başında merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun sürecinin aydınlatılması ve takibi geliyor. İnşallah kazanırlar sonuna kadar biz yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

Sözü devralan İhsanoğlu’da Destici ile karşılaşmalarının hüsnü tesadüf olduğunu vurgulayarak, “Bizim buraya gelişimiz programlanmıştı. Toplantıdan çıkarken Sayın Destici’nin burada olduğu haberini aldık. Kendisini ziyaret etmek istedik. BBP’nin seçimlerle ilgili kararı gerçekten demokratik bir karardır. Bizim için bu yarış medenice, seviyeli bir yarışdır. Ve herkesin fikrini beyan etmesi lazım.O yüzden biz bize destek verenlere saygılı olduğumuz gibi etmeyenlerede saygılıyız. Ama bize destek veren dokuz parti başkanlarına değil asıl milyonlarca insana teşekkür ediyoruz. Hepimizin hedefi Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı makamının herkesi kucaklamasıdır. Çankaya’da sorun yaratan değil sorun çözen, bütün partilerle iş birliği içerisinde olan bir Cumhurbaşkanı olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat