Özdilek

Siyaset

Bakan Işık: Bilişim Vadisi’nin temelini atıyoruz

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’nun Ocak ayı olağan meclis toplantısına konuk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘Bilim Vadisi’nin temelini Haziran ayında atıyoruz’’ dedi.

31 Ocak 2016 Saat: 10:23
Bakan Işık: Bilişim Vadisi’nin temelini atıyoruz
Bakan Işık: Bilişim Vadisi’nin temelini atıyoruz

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’nun Ocak ayı olağan meclis toplantısına konuk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ‘’Kocaeli’ye 13 yılda 17 milyar TL lik bir yatırım kazandırdık. Her yıl 1 milyar TL’den fazla yatırımı şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz. Bilim Vadisi’nin temelini Haziran ayında atıyoruz’’ dedi.

Koceali Ticaret Odası (KOTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Birçok konunun görüşüldüğü meclisin arıdından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla KOTO çatısı altında son bir yıl içerisinde yapılan çalışmalar ve programlara katılım gösteren komite ve komisyonlara ‘’ KOTO Meslek Komite Ödülleri ‘’ taktim edildi. Ödül törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile KOTO komite ve komisyon üyeleri katıldı.

ÖNEMLİ OLAN BİRLİK

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Murat Özdağ,  ‘’İş dünyasının geçmişte sorunları vardı, bugün de var, gelecekte de olacaktır. Ama hep birlikte elele, gönül gönüle, ortak aklı ortaya koyarak bu sorunları aşacağız. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde değerlerimize sahip çıkmak, doğruyu bulmak ve sorunların üstesinden gelebilmektir. İnsanımızda bu kabiliyet vardır.Çünkü biz; hızlı hareket eden, hızlı karar veren ve sorunlarını hızlı çözebilen bir kültürden gelmekteyiz. Bugün burada ödül almaya hak kazanan üyelerimizi kutluyor, yönetim kurulumuz, meclisimiz ve kurullarımız adına şükranlarımı sunuyorum. ’ şeklinde konuştu.

ZENGİNLİKLERİ ÇOĞALTACAĞIZ

Daha sonrasında söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’ Ödül alanları tebrik ediyorum. Biz her zaman sanayicimizin, esnafımızın her zaman yanında olduk. Sizin hizmetinizde olmak bizim için bir onurdur. Siz bütün dünyaya ürün satacaksınız, vergi, vereceksiniz, bizde o vergileri hizmete dönüştüreceğiz. Yollarımız, hız trenlerimiz, sahillerimiz, yeşil alanlarımız var. Daha da güzel olacak. Bu mühendisimizlei teknolojiyle, bilimle, esnafla olacak. Bizlere diz çöktürmek isteyenler allahın izniyle hayal kırıklığına uğrayacak. Biz hem memleketi hem Kocaeli’yi geliştirmeye devam edeceğiz. En büyük ödül vatandaşın, çalışan işçinin sizlere allah razı olsun demesidir. En büyük zenginlik o. İnşallah bu zenginliği çoğaltacağız. Bizler işimizi daha iyi yapacağız. Sizlerde daha iyi yapacaksınız. Bu ülke bu şekilde kalkınacak’’ ifadelerine yer verdi.

10 EKONOMİ OLUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ‘’Böylesi anlamlı bir törende sizlerle olmaktan gurur duyarken, son dönemlerde ülkenin birliği için hayatını kaybeden şehitlerimizi anıyorum. Türkiye bugün küresel ölçekte her kulvarda kendini gösteriyor. 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmak yolunda emin adımlarla devam ediyoruz. Açıklanan rakamlar bunun gerçekleştirileceğini olan inancı bizlere aşılıyor. Kocaeli bu büyük yürüyüşü gerçekleştirmek için en büyük adım şehrimiz. Kocaeli bütün olarak bu hedefin taşıyıcısı. KOTO’da bu zenginliğe çok önemli katkılar sağlıyor. Bu anlamda çalışmalarından dolayı komitelere teşekkür ediyor, başarılarını arttırarak devam etmelerini temenni ediyorum. Sizin işiniz bizim işimiz. Sizler kazanacaksınız ilimiz ülkemiz büyüyecek ve kazanacak’’ dedi.

KOCAELİ ÜRETİYOR

Son olarak kürsüye gelen isim Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık oldu. Işık gerçeleştirdiği konuşmasında, ‘’Kocaeli kim ne derse desin dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Bu şehir hem insan yapısı hem doğal güzelliklerinden dolayı Türkiye’nin nadide şehri. Bu şehir çok değişik bir şehir. Tüm rakamlar bunu gösteriyor zaten. Kocaeli 2014 yılında 213 milyar 500 milyon TL ile ülke ekonomisine katkı sağladı. İmalat sanayinde Kocaeli Türkiye’nin 8,44’ünü karşılıyor. Kocaeli artık İstanbul’un hemen arkadasından gelmeye başladı. Müthiş bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehre sevdalı bir kardeşiniz olarak buraya yaptığımız hizmetten onur duyuyorum. Bu kadar dinamik ve güzel bir şehre hizmet vermemizin tek gerekçesi sevdamız değil sadece. Çünkü bu şehir bundan daha fazlasını hak ediyor. Kocaeli üretiyor. Kocaeli hak ettiği yatırımları almalı’’ ifadelerine yer verdi.

 

BİLİŞİM VADİSİ TEMELİ ATILIYOR

Konuşmasını sürdüren Işık, ‘’Siyasete girdiğimiz ilk günden itibaren şehrimizin hak ettiğini alması için çok uğraşıyoruz. 17 milyar TL lik bir yatırım kazandırdık. Her yıl 1 milyar TL’den fazla yatırımı şehrimize kazandırdık. Artık bütün hükümetlerin Körfez Geçiş Köprüsü yavaş yavaş bitmeye başladı. Artık Kocaeli’de bir boğaz köprüsü var. Bunun Kocaeli’ne getireceği inanılmaz faydalardan bu şehrin her bir insanı faydalanacak. 29 Ekim’de Kocaeli Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Başlanan iş mutlaka bitiyor ve yılan hikayesine dönmüyor. Ben biliyorum ki burada 15 yılda biten projeler var. Büyük bir hızla başladığımız yatırımları bitiriyoruz. Bundan sonra bu şehrin yatırım alması konusunda gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bilişim Vadisi’nin biran önce bitirilmesi için çalışmalar Haziran sonunda başlıyor. Biz tüm bunları gerçekleştirirken siz yatırımcılarında gayretlerini bekliyoruz. Ödüle laık görülen arkadaşları tebrik ediyorum’’ dedi.

 

Ödül alan isimler şu şekilde;

KOMİTE KATILIM ÖDÜLÜ:

8. Meslek Komitesi (Metal ve Makine Grubu)

Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna, Oktay Erişken, Nurdoğan Canıgeniş, Uğur Derviş Dinçer, Tunç Tunaboylu, Ahmet Kösemen

 

KOMİTE ORGANİZASYON ÖDÜLÜ:

15. Meslek Komitesi (Bilişim, Eğitim ve Büro Malzemeleri Grubu)

Mehmet Akif Şen, Yusuf Koçak, Yıldırım Yılmaz, Fatih Ekinci, Sedat Yazıcı, Handan Kümeli, Tahsin Koçyiğit

 

KOMİTE ÖNERİ ÖDÜLÜ:

17. Meslek Komitesi (Nakliye ve Seyahat Acenteliği Grubu)

Halil Baylam, Mustafa Tırpan, Ali Polat, İbrahim Küçük, Sedat Köse, Musa Karabalık, Ahmet Utaş

 

PROJE ÖZEL ÖDÜLÜ: EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KOMİSYONU

Mikail Kayacı, Yusuf Koçak, Yıldırım Yılmaz, Bahattin Karaaslan, Hüseyin Cahit Akyol

 

KOMİSYON ÖZEL ÖDÜLÜ: FUAR, KÜLTÜR, TURİZM VE SANAT KOMİSYONU

Alp Kayalar, Cafer Kozluca, Fuat Berna, Volkan Yılmaz, Yusuf Ziya Uludüz, Mehmet Kaya, Murat Barış

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat