Özdilek

Siyaset

Recep Bilal Şengün resmen aday oluyor

Başarılı çalışmalarıyla kent kamuoyunda yer edinen MÜSİAD eski Başkanı Recep Bilal Şengün bugün resmen AK Parti’den milletvekili aday adayı oluyor

12 Şubat 2015 Saat: 17:51
Recep Bilal Şengün resmen aday oluyor
Recep Bilal Şengün resmen aday oluyor

Kentimizde geniş bir kesim tarafından tanınan ve başarılı çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Recep Bilal Şengün yoluna milletvekili olarak devam etmek ve yeni hizmetler üretebilmek için önemli bir adım atıyor. Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin 3 dönem Kocaeli şube başkanlığını yapan ve kısa bir süre önce görevi devreden Şengün bugün (cuma) AK Parti’den milletvekili aday adayı oluyor.

HİZMET ZEMİNİ

İZAYDAŞ’ta görev yaptığı sürede tesis kapasitesini arttırarak dikkatleri üzerine çeken Recep Bilal Şengün milletvekili aday adayı olmasının gerekçesini ‘daha fazla hizmet’ olarak açıkladı. Şengün, “Bilgi birikimlerimi ve tecrübelerimi memleketimle paylaşmak istiyorum. Tüm Türkiye’ye ve Kocaeli’ye hizmeti daha fazla verebilmek ve bu yola çıkarken zemin oluşturması açısından milletvekilliğini tercih ettim” dedi.   

ŞOV DEĞİL İCRAAT  

“Şov değil icraat yapmak ve hizmet üretmek için göreve talip oluyoruz” diyerek iddiasını ortaya koyan Şengün, “Aday adaylığım noktasında kamuoyundan ve arkadaşlarımdan gelen yoğun talep üzerine değerlendirme yaptım ve aday adayı olmaya karar verdim. Bu zamana kadar herhangi bir göreve kendim talip olmadım. Görevler tarafıma tevdi edildi. İlk kez bir göreve talibim. Nasibimde varsa olur” diye konuştu.

BAŞVURU 13.00’TE

Milletvekili olması halinde ortaya koyacağı anlayışı da paylaşan Recep Bilal Şengün, “Her kesime ve herkese eşit mesafede, adaletli bir şekilde hizmet üretebilmek ve sahip çıkabilmek adına, mikro milliyetçilik yapmadan adil hizmet vermek adına bu göreve talip oldum” sözlerini kaydetti. Şengün bugün (Cuma) saat 13.00’te AK Parti İl Başkanlığı binasında müracaatını yaparak milletvekili aday adaylığına resmiyet kazandıracak.

 

 

RECEP BİLAL ŞENGÜN KİMDİR?

Eğitim

1969 doğumlu olan Recep Bilal Şengün ilköğretimini İzmit Ulugazi İlkokulu’nda tamamladı. Ortaöğrenime İzmit İmam Hatip Lisesi’nde başladı fakat babasının görevi dolayısıyla liseye İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. Yükseköğrenimini İstanbul Yıldız Üniversitesi’nde makine mühendisi olarak tamamladı. Aynı üniversitenin çevre mühendisliği bölümünde yüksek lisansını yaptı.

Askerliğini Balıkesir’de yaptıktan sonra mühendislik hizmetleri veren ilk iş yerini de orada açtı.

Siyaset, STK ve iş yaşamı

1991 yılında Refah Partisi Balıkesir İl Yönetim Kurulu’na alındı. 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasının ardından belediye iştirak şirketi olan İSTAÇ A.Ş.’de verilen görev üzerine Atık Yakma Tesisleri Şefi olarak çalışmaya başladı. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi Eyüp-Göktürk Başkanlığı ve Eyüp- Göktürk Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi. Ancak az farkla kazanamadı. 2001 yılında İSTAÇ A.Ş.’de teknik genel müdür yardımcılığı görevine getirildi ve 2004 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2004- 2009 yılları arasında İZAYDAŞ’ta genel müdürlük yaptı. 2009 yılından itibaren kendi şirketinde çevre-enerji yatırımları danışmanlığı ve inşaat taahhüt hizmetleri vererek ticari faaliyetlerini sürdürüyor. 1993 yılından beri kısa adı TEKDER olan Teknik Elemanlar Derneği’nin üyesi olup 1995-1999 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2011- 2015 yılları arasında 3 dönem MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanlığı görevinde bulundu.  2 yıl Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanlığı da yaptı. İngilizce ve Arapça bilen Recep Bilal Şengün evli ve 3 çocuk babası.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat