Özdilek

Siyaset

Muhalif CHP’liler olağanüstü kongre istiyor

Mevcut CHP İzmit İlçe Yönetimine muhalif olan ve ilçe yönetiminin istifa edip kongre kararı alması için imza toplayan CHP’li delegeler bir araya geldi.

9 Kasım 2014 Saat: 16:27
Muhalif CHP’liler olağanüstü kongre istiyor
Muhalif CHP’liler olağanüstü kongre istiyor

Açıklamayı yapan Sefa Sözer’in ardından toplantıya katılanlardan isteyenler mikrofonu eline aldı. Katılanların hepsi İzmit İlçe’nin istifa etmesi gerektiğini olağanüstü kongreye gidilmesi gerektiğini söylerken,  bir kısmı da İl’in de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Bir araya gelen CHP’nin muhalif delegeleri mevcut ilçe yönetiminin yetkisini ve etkisini kaybettiğini belirterek olağan üstü genel kurula gidilmesini talep ettiler. Birlik beraberlik Komisyonu adı altında yapılan etkinlikte İzmit İlçe eski Başkanı Necdet Çetinak, İlçe eski sekreteri Sefa Sözer, eski meclis üyesi Cengiz Çakar, Av. Merih Kuruçelik, eski ilçe yöneticisi Öztürk Atilla, eski meclis üyesi Halis Çakır, Yahya Kaptan Delegesi Şinasi Tosun ve eski il genel meclis üyesi İsmet Kanık ev sahipliği üstlendi. Programa, partinin kanaat önderleri ve yaklaşık 100 ilçe delegesi katıldı.

İzmit İlçe eski Sekreteri Sefa Sözer, düzenlenen toplantının amacı hakkında yaptığı açıklamada; “ hepinizin bildiği gibi ülkemiz çok önemli bir genel seçim sürecine girmiş bulunmakta. Bu süreçte Türkiye’nin geleceği adına, bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Partimizin genel seçimlerde iktidar olabilmesi için hepimiz elimizden gelen gayreti gösterebilmeliyiz. Genel seçimlerde başarının yolunun birlik ve beraberlikten geçmekte olduğunu düşünüyoruz. CHP İzmit İlçe üyeleri olarak partimizin başarılı olabilmesi için kendimizi görevli adletmeliyiz” dedi.

PARTİYİ GENEL SEÇİMLERE GÖTÜREMEZLER

İzmit kamuoyunun da bildiği üzere İzmit İlçe yönetimi yerel seçimlere kadar görevini yapmış ancak istenilmeyen sonuçlarla karşılaşılmıştır diyen Sözer, “ Bu süreçten sonra ilçe başkanı istifa etmiş, çok sayıda yönetici istifa etmiş, hatta yedek üyelerinde bir çoğu istifa etmiştir. Hali hazırda Kocaeli’yi sürükleyecek ilçe konumunda olduğuna inandığımız CHP İzmit İlçe 13 kişi ile yönetilmeye çalışılmaktadır. Bundan sonra ki süreçte mevcut başkan ve yönetimi ne kadar iyi niyetli olursa olsunlar, partimizi genel seçimlerde başarıya götürecek heyecanı, partiyi bütünleştirecek yetki ve etkisini kaybettiğini üzülerek görmekteyiz. Tam bu noktada biz CHP sevdalılarına sorumluluk düştüğü kanaatindeyiz ” diye konuştu.

Partinin İzmit İlçe 2015 genel seçimlerine daha güçlü girebilmesi partide birlik ve beraberliğimizin yeniden sağlanması ve partimizi iktidara getirmek adına burada sizlerle toplanmış bulunmaktayız diyen Sözer, “ bu toplantının sahibi CHP sevdalılarıdır. Hiç birimizin şahsi bir beklentisi yoktur. Biz sadece sizleri arayıp burada toplanılmasını sağladık. İzmit İlçenin şu anki durumunu görmezden gelemezdik. Hiçbir yönetici arkadaşımızla kişisel bir sorunumuz yoktur. İlçe başkanı ve yöneticilerinden beklentimiz; İzmit’te partimizin birlik ve beraberliğinin yeniden sağlanması için İzmit İlçe’yi ivedilikle olağanüstü kongreye götürmeleridir. Bu da mevcut yönetici arkadaşlarımızın parti sorumluluğu olduğunu düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

SALI GÜNÜNE KADAR SÜRE VERDİ

Siyasette eleştiri olmasa doğru yol bulunmaz diyen İzmit İlçe eski Başkanı Necdet Çetinak, “ Kendi içimizde yaraları devleştirmeye gerek yok. Bu toplantının amacı birlik ve beraberlik toplantısıdır. 2015 genel seçimlerinde milletvekili sayımızı arttırmak içindir. Bu toplantıyı yapıp gelen sorumlu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 2015’te yapılacak olan genel seçimler Türkiye için çok önemli. Yıllardır iktidar olamayışımızın nedenlerini araştıracak nitelikli arkadaşlarımızın görev alması gerekir. Üyelerimizin düşünceleri, görüşleri çok önemlidir. Sık sık toplantı yapılıp seçimlere gidilmelidir. Biz hala ilçe seçimi yapılıp yapılmaması konusunda toplantı yapıyoruz. 250 imza toplandı. Yönetimdeki arkadaşlarımızın hepsi bizim canımız. İlçe başkanı gecikmeli olarak istifa etti. Şuanda yedeklerden gelenlerle birlikte 13 kişiler. İki kişi daha istifa ederse ki ettirmemeye çalışıyorlar. Bu partinin üyeleri, delegasyonu yeni bir dinanimz heyecan ve duyarlılıkla sahaya çıkmak istiyorlar. Biran önce olağanüstü kongreye gidilmelidir. Noter vasıtasıyla imza toplayarak düşürme imkanımız var. Yasal olarak. Buna sizler peki derseniz yapacağız. Çünkü bunun biraz masrafı var. Salı gününe kadar arkadaşları bekleyeceğiz. Pazartesi yönetim toplantıları var, belki iyi niyetle istifa ederler” diye konuştu.

İL VE İLÇE İSTİFA ETMELİ

Bence şuan ilçe askıda duruyor diyen parti üyesi Hasan Hüseyin Çakar Yapılan onca yanlışa rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Aslında hepimizin söyleyeceği çok şey var, biz ilçede il de muhalefeti Bizim Kocaeli gazetesine bırakmışız. Böyle bir dönemde yerinden oynatması lazım. Söylenecek binlerce şey var ama ne yazık ki hiçbir şey yapmıyor. İl ve İlçe istifa etmelidir” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat