Özdilek

Sağlık

246 doktor adayı önlüklerini giydi

KOÜ Tıp Fakültesi’nin kazanan 246 doktor adayı, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi.

16 Eylül 2014 Saat: 16:48
246 doktor adayı önlüklerini giydi
246 doktor adayı önlüklerini giydi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan 246 doktor adayı, KOÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasında bulunan Anadolu Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giydi. Düzenlenen törene KOÜ Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Programda, KOÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan 246 öğrenci beyaz önlüklerini giyerken, 2013-2014 eğitim döneminde, dönem birincisi olmuş öğrencilere fakülte tarafından verilen burs belgeleri takdim edildi.


İYİ İNSAN, İYİ HEKİM
Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, “Bugün hepimiz mutluyuz. Zor bir sınavı geride bırakarak bu fakülteye geldiler. En az biz de okulumuzu kazanan öğrenciler kadar heyecanlıyız. Sizlerin çocuklarını eğitme imkanı bulduğumuz için biz de sizler kadar şanslıyız. Buradaki öğrencilerimiz hayatla ilgili önemli bir tercih yaptılar ve kişiliklerinin gelişeceği bir sürecin içine girdiler. Sizlerin, bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızı önce iyi insan sonra da iyi hekim yapacağız” dedi.


EN İYİ FAKÜLTELERDEN BİRİ
Yaptığı konuşmada öğrenci velilerine seslenen KOÜ Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, “Çocuklarınız, en iyi tıp fakültelerinden birini kazandı. Özellikle Dekan Şükrü Hatun, büyük gayretleriyle bu fakülteyi bugünlerine getirmeyi başardı. Gözünüz arkada kalmasın. Tabi ki Türkiye’de markalaşmış, isim yapmış tıp fakülteleri var. Fakat bizim fakültemizin de emin olun ki onlardan kalır bir tarafı yok. Burada çocuklarınız, en iyi eğitimi alacak ve en iyi biçimde yetişecek. Şüpheniz olmasın” diye konuştu.


ÖNCE İNSANI SEVECEKSİNİZ
Konuşmasının devamında bu kez öğrencilere hitap eden Rektör Komsuoğlu, “Sizler bu fakültede en iyi eğitimi alacaksınız. Bunun yanında da en iyi biçimde insan olarak yetişeceksiniz. Hümanist değerleri öğreneceksiniz. Bir tıp hekimi önce insanı sevmelidir. Biz sizlerin etik kavramları ve hümanist düşünmeyi en öne koyarak yetişmenizi istiyoruz. Bu işi yapacaksanız önce insanı sevmelisiniz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından burs kazanan öğrencilere belgeleri verildi ve 246 doktor adayı, beyaz önlüklerini giyerek tıp fakültesindeki eğitim hayatına başladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat