Özdilek

Çevre

Körfez Belediyesi’inden Çevre Desteği

Tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen 'Let’s Do It' (Haydi Yapalım) Ulusal Temizlik Günü, Körfez’de Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksek Okulu öğlencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

11 Mayıs 2014 Saat: 14:16
Körfez Belediyesi’inden Çevre Desteği
Körfez Belediyesi’inden Çevre Desteği

2008 yılında Estonya’da geniş bir ulusal çevre hareketi ile Let's Do It! (Haydi Yapalım) diye başlayan ve ilk kez 2012 yılında Türkiye’de de başlayan kampanya kapsamında Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksek Okulu öğrencileri İlimtepe Mahallesi’nde çevre temizliği yaptılar. Körfez Belediyesi ve Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme derneğinin iş birliği ile gerçekleştirdiği programa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, başkan yardımcısı Ali Osman Yıldırım, temizlik işleri müdürü Osman Yurt, Recep Uysal, mahalle muhtarı Kazım Elmas ve öğrenciler katıldı. İlimtepe Mahallesi’nde gerçekleşen, geniş çaplı bir ulusal çevre hareketi fikri olanLet's Do It! (Haydi Yapalım) çevre temizliği programında öğrenciler “en güzel temizlik kirletmemektir” sloganıyla çevre kirliliğine hayır dediler. Etkinlikte konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “Unutmamalıyız ki biz bu çevreyi atalarımızdan miras değil gelecek kuşaklardan ödünç aldık. Halkımızın çevreyi temiz tutmalarını istiyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanır bir çevre bırakmak için, bu sosyal sorumluluk projesine katkı veren öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Soğuk havaya rağmen ellerindeki çöp poşetleriyle temizlik yapan öğrenciler, hızla kirlenen dünyamızın sağlımızı tehdit ettiğini ve en güzel temizliğin kirletmemek olduğunu vurguladılar. ‘temiz çevre’ sloganlarıyla kampanyaya destek veren öğrenciler daha temiz bir çevre için çalışmalara devam edeceklerini söylediler.

 

Yüzlerce poşet çöpün toplandığı etkinlik, Körfez Belediyesi Katı Atık Getirme Merkezinin gezilmesi ve ikramlarla son buldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat