Özdilek

Güncel

Joe Biden: PYD Fırat'ın batısına geçerse ABD desteklemez

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden: PYD, Fırat’ın batısına asla geçmemelidir. Eğer geçerse ABD tarafından desteklenmez.

25 Ağustos 2016 Saat: 09:58
Joe Biden: PYD Fırat'ın batısına geçerse ABD desteklemez
Joe Biden: PYD Fırat'ın batısına geçerse ABD desteklemez

Suriye’deki gelişmeler ve Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Binali Yıldırım’la ortak basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin Cerablus’a yönelik kara ve hava harekatı için PYD’ye uyarılarda bulunan Biden, PYD, "Fırat’ın batısına asla geçmemelidir. Eğer geçerse ABD tarafından desteklenmez” diye konuştu.

YILDIRIM: GÜNEY SINIRIMIZDA KÜRT DEVLETİ İSTEMİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım ise “PYD, PKK’nın uzantısıdır, ABD bu konudaki görüşünü gözden geçirmelidir” dedi. Yıldırım, “Güney sınırımızda yeni bir Kürt devleti istemiyoruz. Türkiye yeni bir oluşumu asla ve asla kabul etmiyor. Bu durumu ulusal güvenliği açısından büyük bir tehdit olarak görüyor” diye konuştu.

Binali Yıldırım, hiçbir şekilde PYD-YPG usnurlarının Fırat’ın batısında varlık gösteremeyeceklerini iddia ederek “Bizim genel yaklaşımımız şu; Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile birlikte çalışıyorlar. Bunlar DAEŞ için yardımcı oluyor gibi gözükse de ABD bilmelidir ki günün sonunda bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü belki alt edebilirsiniz ama elinizde kalan o terör örgütünü nasıl alt edeceğiniz olacaktır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili olarak  da “Fethullah Gülen’in ülkemize iadesi sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda gerek hükümetimiz, gerekse Türk halkına yönelik samimi açıklamalarınız sürecin sağlıklı işlemesi açısından hayati öneme sahip, teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. 
Gülen’in iadesiyle ilgili olarak Joe Biden da, “Gülen hakkındaki hislerinizi anlıyoruz, işbirliği yapıyoruz. Anlaşmaya göre bu belgelerin hazırlanması lazımdı, bu şekilde Gülen’i teslim edebiliriz. Hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi korumak, özellikle müttefikimize zarar veren kişiyi koruma niyetimiz yoktur. ABD yasalarına göre ABD’nin hiçbir başkanının kendi gücünün yetkisinin dışına çıkma yetkisi yoktur. Sadece Amerikan mahkemesi yapabilir” açıklaması yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat