Özdilek

Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seyredin mi dedi?

Çıkarılan tüm yasalara rağmen Koceli’nde kirlilik tam gaz devam ediyor

14 Nisan 2014 Saat: 13:55
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seyredin mi dedi?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seyredin mi dedi?

Kocaeli’nde gürültü kirliliği yaratan ve denize kanalizasyon atığı boşaltanlara hala rastlanılmakta. Mesela araçlarında modifiye çalışmalara yapan ve egzoslarını soba bacası gibi genişleterek değiştirip aşırı gürültü yapan otomobil ve motorsiklet sahiplerine tek kuruş ceza bile kesemeyen koskoca bir Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile KBB Çevre Dairesi Başkanlığı ve belediyelerin zabıta müdürlüklerinin bakanlık emriyle mi olan biteni seyrettikleri görülüyor.

 

YASADA Kİ YAPTIRIM ŞEKLİ

Gürültüye neden olma suçunun cezası, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli

para cezasıdır. Türk Ceza Kanunu m.49/2 uyarınca hükmedilen bir yıl veya daha az süreli hapis cezası kısa süreli hapis cezası olup, bu suçtan dolayı bir yıl veya daha az süreli hapis cezasına hükmedilirse, hükmolunan ceza suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre, TCK’nın 50. maddesinde öngörülen kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlardan birine çevrilebilir. Ancak suç tanımında hapis cezası ile adli para cezası seçenek olarak öngörüldüğünden, hapis cezasına hükmedilmişse, bu ceza adli para cezasına çevrilmez (TCK m.50/2-52)

 

Gürültüye neden olma suçunun cezası, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adli

para cezası olduğu için, görevli mahkeme sulh ceza mahkemesidir (Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun m.10). Bu suç bakımından diğer suçlarda olduğu gibi genel yetki kuralları (CMK m.12) geçerli olup, gürültünün gerçekleştiği yer mahkemesi yetkilidir. Gürültüye neden olma suçu, resen soruşturulan ve kovuşturulan bir suç olup, soruşturulması ve kovuşturulması genel hükümlere tabidir. Bu suçta, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nda öngörülen uzlaşma52, kamu davasının açılmasının ertelenmesi53 kurumların uygulanması söz konusu değildir.

 

EN KOMİK RAKAMLAR BUNLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atıksu arıtma tesisleri kurmalarına rağmen, Sekapark’ın içinden denize boşalan derenin içine kanalizasyon bağlantısını yaparak denize b.k akıtan bir büyükşehir belediyemiz var ve kadıyı kime şikayet edeceksiniz? Atıksu arıtma ve evsel nitelikli katı atık bertaraf tesisini kurmamış belediyeler nüfus oranlarına göre 17 bin 594 TL ile 87 bin 987 TL arasında hali hazırda faaliyette olup, atıksu arıtma tesisini kurmamış organize sanayi bölgeleri 175 bin 981 TL, diğer sanayi kuruluşları da 105 bin 587 TL para cezası ödeyecek."

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat