Özdilek

Güncel

Google 16. yaşını kutluyor.

Google Doodle’larına yenisini ekledi. Büyük ilgi gören bu yeni Doodle ise Google’ın kendi doğum günü. Google bugün 16. Yaşını kutluyor.

27 Eylül 2014 Saat: 16:06
Google 16. yaşını kutluyor.
Google 16. yaşını kutluyor.

  Google Doodle’larına yenisini ekledi. Büyük ilgi gören bu yeni Doodle ise Google’ın kendi doğum günü. Google bugün 16. Yaşını kutluyor. Google aslında 4 Eylül’de kurulmuş ama doğum gününü 27 Eylül’de kutluyor. Google’ın hikayesini merak ediyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

4 Eylül 1998 yılında özel bir şirket olarak kurulan ve 19 Ağustos 2004 yılında halka arz edilen Google, bu süreçte Google'ın büyümesine önemli bir katkı sunan Eric Schmidt ile yollarını birleştirdi. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak “dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek”tir. Resmi olmayan sloganı ise ”Don’t be evil” (kötü olma)dır. Bu slogan Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir.

     Google, “googol” sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan “googol” sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terimdir. Google’ın bu terimi kullanması, şirketin dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtırGoogle

Google dünyanın en büyük arama motorlarından birinin ve geliştiricisi olan şirketin adıdır. Stanford’da doktora yapan iki öğrenci, Larry Page ve Sergey Brin, Google’ı 1998'de 25 milyon dolar yasal sermaye ile kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya’da bulunur ve tüm dünyada 7,000 üzerinde personel barındırır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat