Özdilek

Turizm

Dünya Turizm Gününde Cevre Teması Öne Çıkıyor

Son verilere göre 940 milyon kişinin seyahati hareketi görülüyor. Sektörün hızlı gelişimi,diğer sektörlerde olduğu gibi ,buna bağlı olarak çevresel ve kültürel bazı sorunları beraberinde getiriyor.

27 Eylül 2014 Saat: 09:55
Dünya Turizm Gününde Cevre Teması Öne Çıkıyor
Dünya Turizm Gününde Cevre Teması Öne Çıkıyor

Dünya ekonomi krizlerine, Arap baharı  doğal afetler iklim değişikleri gibi Dünyayı ciddi bir şekilde etk,lenmesine  rağmen, turizm gelişmeye devam ediyor.

 Dünya ülkelerinin gayri safi yurtiçi hasılasının en az yüzde 5’ini turizm gelirleri oluşturuyor. Dünya genelinde her 12 istihdam alanından birini yine turizm sağlıyor. Küresel ihraç ürünlerinin ve hizmet sektörünün yüzde 6’sını turizm sektörü oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu’nun tahminlerine göre 2020 yılında yaklaşık 1 milyar 600 milyon kişi, ülkeler arası yolculuk yapacak. Ancak Taleb Rifai, bu hızlı büyümenin beraberinde getireceği sorunlara karşı uyarıyor. Rifai ''Turizmin çevreye, toluma, kültür ve ekonomiye zarar vermesini engellemeli ve sürdürülebilirlik kazanarak büyümesini sağlamalıyız. Zira kusursuz bir doğa ve kültürel miras, turizmin en büyük doğal sermayesidir. Onları korumalı ve çoğaltmalıyız’’ diye konuşuyor.Tabiki bu oneri ülkemiz yakından ilgilendiriyor.

 Turizimde Küresel Etik Kuraları ve çevre Teması Öne Çıkıyor
İşte bu nedenle, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu, turizmin küresel etik kurallarını içeren ve bağlayıcılığı olan bir düzenleme yapılmasını talep ediyor. Amaç; seyahat sektörünün ekonomiye, toplumsal ve kültürel hayata olan pozitif etkilerini artırarak güçlendirmek, çevre ve toplumsal yaşama olan negatif etkilerini de mümkün olduğunca azaltmak. fikri öne çıkıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat