Özdilek

Güncel

“Yemezsen ölümü gör”

Dr. Gürkan Kubilay hem güldürdü, hem düşündürdü

15 Nisan 2015 Saat: 22:25
“Yemezsen ölümü gör”
“Yemezsen ölümü gör”

KO-MEK ilçe sergi açılışları bu yıl daha eğitici ve eğlenceli geçiyor. “Sağlıklı Mutfaklar’’ sloganıyla yola çıkan KO-MEK doğru beslenme konusunda fark yaratıyor. Pek çok hastalığa davetiye çıkaran obezite konusunda halkı bilinçlendirmek için İzmit İlçe Sergisi açılışında Dr. Gürkan Kubilay bir söyleşi yaptı.

 

“İNSÜLÜN DİRENCİNİN ÇARESİ KAHVALTI”

Kubilay konuşmasına,” Yurtdışına gittiğimde en çok ‘yemezsen ölümü gör’ cümlesini tercüme ederken zorlanıyorum. Niye kilo alıyoruz? Önce bunun cevabını bulmamız gerekiyor. Fazla yemek ve az hareket kilo aldırıyor. İnsülün direnci hastalığı kilo alımında çok önemli bir rol oynuyor. Sabah yiyip geceye kadar acıkmıyorsanız ya da yarım saatte bir acıkıyorsanız bir sorun var demektir” dedi. Sahneye üç kişiyi davet eden Dr. Gürkan Kubilay, ”Şimdi bu arkadaşlara isim verelim. Biri şeker diğeri insülün ve öteki de hücre olsun. Şeker ve insülün bir araya gelmedikçe hücre bunu kabul etmez. Ve insülün direnci ortaya çıkar. İnsülün direncinin ortadan kalkması için en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltı yapmayan birinin kilo verse bile geri almaması mümkün değil” şeklinde anlattı.

 

“İKİ KAMYON MAYDANOZ YEMENİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Kubilay, ”Şimdi işin ehli olmayan herkes televizyonlarda boy gösteriyor, bilgi veriyor. Yeni alınan kararı, yani işin uzmanlarının açıklama yapma zorunluluğunu çok doğru buluyorum. Mesela adam çıkıyor elinde maydanozla. Maydanoz vücuttaki suyu atar diyor. Vücuttaki suyu atabilmek için iki kamyon maydanoz yemeniz gerekir. Bu mümkün değil” dedi.

 

“ALKALİ SU ZAYIFLATMAZ”

Dr. Gürkan Kubilay daha sonra, “Mucizevi bir besin yok. Sadece doğru beslenme vardır. Şimdi bir de alkali su çıktı. Alkali su dedikleri bildiğiniz kabartma tozlu sudur ve bu zayıflatmaz. Metabolizmanın düzgün çalışması için günde 5-6 öğün yemek ve 9 bardak su içmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“KAYINVALİDENİZİN BEL KALINLIĞINI ÖLÇÜN

Dr. Gürkan Kubilay söyleşide, ”Şimdi hepiniz bir düşünün. Boyunuz mesela 1.60 cm. Onu 160 olarak düşünün ve ikiye bölün. Çıkan sonuç, yani 80 cm bel kalınlığı ideal ölçünüz olacak. Eğer bundan daha yüksek bir rakamsa siz kilolusunuz. Bel kalınlığı yüksek olanlarda ciddi kalp ve şeker hastalığı ortaya çıkar. Eşinizin de bel kalınlığını hatta kayınvalidenizinkini de ölçün” dedi.

 

“D VİTAMİNİ VE KALSİYUMLA ZAYIFLAYIN

Dr. Gürkan Kubilay, ”D Vitamini güneşte var. Bir de en çok terede ve dereotunda var. Kalsiyum ise süt ürünlerinde. Kahvaltıda yumurta ve peynir ile birlikte tere yiyin. Günlük kırmızı etin günlük tüketimi ise avuç içi büyüklüğünü geçmemeli” dedi.

 

TATLI KRİZİNE TARİFLER

İzmit sergi açılışında yaptığı söyleşide Dr. Gürkan Kubilay pratik tarifler verdi. Kubilay, ”Tatlı krizine girmeyenimiz yoktur. İki kayısının arasına badem koyun, üstüne de tarçın ekleyin. Ya da keçiboynuzu yiyin. Her iki tarif ile tatlı krizinizin hemen geçtiğini göreceksiniz” şeklinde konuştu. Söyleşinin her bölümünde sporun önemine değinen Dr. Gürkan Kubilay, ‘’Haftada 150 dakika yürümeniz gerekiyor. Yürüyüş sonrası da ağır yiyecekler tüketilmemeli” dedi. Pek çok faydalı bilginin yanı sıra pratik tarifleri sergi açılışına katılanlarla paylaşan Dr. Gürkan Kubilay’a kursiyerler hediye verdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat