Özdilek

Çevre

Pehlivanlar Sekepark’ta Er Meydanında

8. Sekapark Altın Kemer yağlı güreşleri Sekapark’ta başladı

7 Mayıs 2016 Saat: 21:15
Pehlivanlar Sekepark’ta Er Meydanında
Pehlivanlar Sekepark’ta Er Meydanında

Sekapark Uçurtma Tepesi önünde başlayan güreşlerde, Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanları kol bağlıyor.  Ayrıca güreşlerde 1000 güreşçi yer alıyor. 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenleniyor.  8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşlerini izlemek üzere Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık da öğle saatlerinde alana geldi. Kocaeli AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın da eşlik ettiği Bakan Fikri Işık’ı güreş severler sevgi gösteriyle karşıladı.  Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin önemli bir geleneği yaşattığını kaydeden Bakan Işık, “Bu önemli geleneğin yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Işık, 8. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nden Kırkpınar başpehlivanın çıkmasını ümit ettiğini söyledi.

 

SABAH SAATLERİNDEN İTİBAREN YOĞUN İLGİ

Güreşler bu yıl da büyük ilgi görüyor. Sabah saatlerinden itibaren güreşlerin düzenlendiği Uçurtma Tepesi’nin önü vatandaşlar tarafından doldurulmaya başlandı. Güreşleri izleyenler arasında Kırkpınar’ın efsane güreşçilerinin yanı sıra güreşlerin bu yıl onuruna düzenlendiği Osman Kanbur da yer aldı. Kanbur alana gelişinde davul zurna ekibi tarafından karşılanarak şeref turu attı ve güreş severleri selamladı. Güreşleri izleyenler arasında 7. Sekapark Altın Kemer Güreşleri’nin onuruna düzenlendiği efsane güreşçi Aydın Demir de yer aldı.

 

BAKAN FİKRİ IŞIK GÜREŞLERİ İZLEDİ

Öte yandan öğle saatlerinde güreşlerin düzenlendiği alana Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık geldi. Kocaeli AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın da eşlik ettiği Bakan Fikri Işık’ı güreş severler sevgi gösteriyle karşıladı.  Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler şeref turu atarak vatandaşları selamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat