Özdilek

Güncel

Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Kent Konseyi Engelliler Meclisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak için yürüyüş düzenledi

12 Mayıs 2016 Saat: 22:51
Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü
Engelliler Haftasında farkındalık yürüyüşü

Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Vali Yardımcısı Adnan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kent Konseyi Üyeleri ve engelli vatandaşlar katılım gösterdi. Belediye İş Hanı önünde toplanılmasının ardından Atatürk Heykeli’ne çelenk konuldu. Ardından Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar basın açıklamasını okudu.

 

 Atar açıklamasında şunları söyledi; “Yürüyüşümüzün amacı kutlama değil, farkındalık yaratmak, toplumda bizler de varız mesajını iletmektir. Her şeyden önce hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilincinde olmalı, duygularımızı ve düşüncelerimizi buna göre yoğurmalıyız. Engelli olmak, insanlığın ortak sorunudur. Faydalı bir şeyler yapmak, sadece engelsiz insanlara has bir özellik değildir. Öyle azimli engelliler vardır ki engel tanımazlar.

 Engelliler de yaşamlarını sürdürebilmek için çalışıp para kazanmak zorundadırlar. Çalışmak, bir işe yaradığını hissetmek, her insan gibi onları da mutlu eder, yaşama dört elle sarılmalarını sağlar. Fırsat verildiğinde kabiliyetleri doğrultusunda, her işi başarırlar ve üretirler. Engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıcalık değil, her birey gibi sosyal yaşamda özgürce hareket etmek en doğal haklarıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat