Özdilek

Güncel

Valilik Kompleksi önüne modern yaya köprüsü yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanmak üzere olan Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önüne modern bir yaya köprüsü inşa edecek

16 Nisan 2015 Saat: 22:17
Valilik Kompleksi önüne modern yaya köprüsü yapılacak
Valilik Kompleksi önüne modern yaya köprüsü yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, tamamlanma aşamasına gelen Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde yer alan eski yaya köprüsünün yerine, yürüyen merdivenli ve asansörlü modern bir yaya köprüsü inşa edilecek. Yaya köprüsünün yapımına yönelik ihaleye ise 4 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif Zulfikar Bahadır Çelik+ BHC İnşaat’tan 6 milyon 889 bin 589 TL ile geldi.

4 FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir Belediyesi ihale Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. İhalede en yüksek teklif 10 milyon 606 bin 257 TL ile Arif Öztürk İnşaat, El yapı Beton ve Aher inşaat ortaklığından, en düşük teklif ise 6 milyon 889 bin 589 TL ile Zulfikar Bahadır Çilek+BHC İnşaat tarafından verildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ihalenin sonucu komisyonun değerlendirmesinden sonra açıklanacak.

 

MODERN YAYA KÖPRÜSÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan Valilik Kompleksi’nin önüne D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayacak üst geçit yapılacak. Eski köprünün yıkılmasının ardından yerine yapılacak yeni köprü, Valilik Kompleksi’ne yaya ulaşımını kolaylaştıracak. 42 Evler yönünden gelen vatandaşlar ile tren istasyonu durağı ve D-100 durağından inen vatandaşlar, yaya köprüsü vasıtasıyla karşıdan karşıya geçebilecek.

 

İZMİT’E 4. KÖPRÜ GELİYOR

110 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde yapılacak yaya köprüsünün yüksekliği 6 metre olacak. Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için 5 asansör yer alacak. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merdiven, 5 adet de normal merdiven bulunacak. Yaya köprüsünün çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak.

 

 

 

FİRMA                                                                        TEKLİF

 

Zulfikar Bahadır Çelik+ BHC İnşaat                         6.889.589 TL

 

Süleyman Doğan +Atlas İnş.                                    7.701.320 TL

 

Ares İnşaat                                                                 8.750.000 TL

 

Arif Öztürk inş+El Yapı +Aher İnş.                                     10.606.257 TL

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat