Özdilek

Güncel

Meclis tezkere kararını verdi

Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

3 Ekim 2014 Saat: 12:24
Meclis tezkere kararını verdi
Meclis tezkere kararını verdi

Tezkereye ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından, CHP milletvekillerinin oylamanın açık oylama yöntemiyle yapılmasına ilişkin öngergesi iktidar ve muhalefet milletvekillerince kabul edildi.

 

Daha sonra elektronik cihaz ile yapılan açık oylamaya 396 milletvekili katıldı. Irak ve Suriye tezkeresi, 98 ret oyuna karşı 298 oyla kabul edildi.

 

"ÇÖZÜM SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLENMEZ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" dedi.

Yılmaz, Irak ve Suriye Tezkeresi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" diye konuştu. "Nasıl olumlu yansır?" sorusu üzerine Yılmaz, "İyi olur, her yerde sulh olur, huzur olur, barış olur" dedi.

 

ÇANKAYA'DA KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde güvenlik toplantısı yapılıyor.

Güvenlik politikaları ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantı, saat 20.55'de başladı.

Toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıy

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat